main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

08/06/2021, Παναγιώτης Σημανδηράκης: Πεζόδρομος ο δρόμος του 5ου Γυμνασίου-1ου Γενικού Λυκείου στη Νέα Χώρα – Καμία είσοδος/έξοδος οχημάτων στο σημείο

«Σήμερα, ολοκληρώσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια συνολικής παρέμβασης στην περιοχή της πρώην ΑΒΕΑ. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’αυτό»

Στο σχολικό συγκρότημα 5ου Γυμνασίου-1ου Γενικού Λυκείου στη Νέα Χώρα, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου συναντήθηκε με μαθητές, καθηγητές και γονείς, σχετικά με την κυκλοφορία στους δρόμους που περιβάλλουν το σχολείο. Τον κ. Δήμαρχο συνόδευσαν, οι Αντιδήμαρχοι, Αντώνης Βαρδάκης και Νίκος Χαζιράκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου και Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ ΑΕ, Μιχάλης Καλογριδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και μεταβιβάστηκαν από τους μαθητές τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους για τον δημόσιο χώρο, ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε πως και τα τρία τμήματα που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα, θα αποτελέσουν έναν νέο σύγχρονο πεζόδρομο, όπου δε θα γίνεται χρήση από κανένα όχημα. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ακόμα, πως δεν θα υπάρχει είσοδος/έξοδος οχημάτων από τους χώρους στάθμευσης που προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό, με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρίας “Επενδυτική Χανίων ΑΕ”, ευχαριστώντας προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ., για την αλλαγή στον σχεδιασμό της επένδυσης.

Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες ανάπλασης στο σημείο και θα γίνει ο καλύτερος πεζόδρομος στα Χανιά, με το πάρκο που θα υπάρχει μπροστά, στο πρώην ακίνητο της ΑΒΕΑ που καταφέραμε να αποκτήσουμε».

Για τον αγώνα που έκαναν οι μαθητές ο Δήμαρχος Χανίων σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό οι νεαροί πολίτες να προβαίνουν σε τέτοιες διεκδικήσεις για τον ελεύθερο δημόσιο χώρο, με δημοκρατικό τρόπο, μέσα από καλόπιστο διάλογο και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Η δημοτική αρχή μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, ασχολήθηκαν με ζήλο και αγωνία τους τελευταίους μήνες, για να δικαιώσουν αυτές τις διεκδικήσεις και πλέον τα καταφέραμε. Η εταιρία που θα κάνει την επένδυση, με την κίνηση αυτή απέδειξε ότι στέκεται έμπρακτα δίπλα στην τοπική κοινωνία. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά και τη δωρεά στον Δήμο Χανίων του ποσού των 400.000 ευρώ για την απόκτηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, αποδέχεται το αίτημα Δήμου-εκπαιδευτικής κοινότητας και προβαίνει στη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία αλλαγής του αρχικού σχεδιασμού. Τους ευχαριστούμε».

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: «Σήμερα, ολοκληρώσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια συνολικής παρέμβασης στην περιοχή της πρώην ΑΒΕΑ, με τη δημιουργία πάρκου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στο βόρειο τμήμα, καθώς και την ανάπλαση και λειτουργία ενός σύγχρονου πεζόδρομου, που θα περιβάλλει τα σχολεία, σημαντικές ενέργειες για όλη την περιοχή της Νέας Χώρας. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’αυτό».

Από μεριάς τους, οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Χανίων και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για την ικανοποίηση του αιτήματος τους και τόνισαν, ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Χανίων, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά.

1

2

3

4

5

6

7

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021