main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/05/2021, Στο Δημαρχείο Χανίων ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, & ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλ. Βασιλικός

Στο Δημαρχείο υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 12/05/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρο Βασιλικό, καθώς και τον γιατρό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ και μέλος της Επιτροπής Ταχείας Αντιμετώπισης Δημοσίων Κινδύνων, Γιώργο Ρηγάκο.

Σε σύσκεψη, που ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ., Αντώνης Ροκάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο Επόπτης των Κινητών Ομάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι παρέθεσαν τα δεδομένα, που διαμορφώνονται στα Χανιά, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, αποτέλεσε το επικείμενο ασφαλές άνοιγμα του τουριστικού κλάδου στην περιοχή μας, που περιλαμβάνεται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι τρόποι προετοιμασίας των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, «ώστενα μπορέσουμε με ασφάλεια να διαχειριστούμε τόσο τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα, τα οποία έχουν εκδοθεί όσο και τη συνολική προετοιμασία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Σε τοπικό επίπεδο για να μπορέσουμε με ασφάλεια να υποδεχτούμε τους επισκέπτες απαιτείται πιο συστηματική και οργανωμένη προετοιμασία. Η εμπειρία η οποία υπάρχει στον ΕΟΔΥ και η εμπειρία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι χρήσιμες, ώστε να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ένα μέρος από το πολύ μεγάλο χαμένο έδαφος, που είχαμε στο τουριστικό εισόδημα το οποίο λείπει από την τοπική οικονομία, τις οικογένειες και τους εργαζόμενους», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας παράλληλα στο πρόσωπο του κ. Αρκουμανέα και όλο το προσωπικό του ΕΟΔΥ, κεντρικά και τοπικά, «που έχει δώσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μία τιτάνια προσπάθεια, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλη αυτή την κρίση, το δύσκολο μέρος της οποίας βρίσκεται πίσω μας», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και την καλή συνεργασία και τόνισε: «Όπως πολύ σωστά είπε και ο Δήμαρχος, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση στα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, μα δείξουμε υπευθυνότητα ειδικά οι τουριστικές περιοχές», και συμπλήρωσε ότι: «το μήνυμα είναι προς όλους, ότι πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, η λύση για όλο αυτό που ζούμε τους τελευταίους 15 μήνες είναι τα εμβόλια».

Για την επικείμενη εκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως «θέλουμε να ανοίξει ο τουρισμός μας, να ανοίξουν οι οικονομικές δραστηριότητες, αλλά να γίνει με ασφάλεια. Συζητήσαμε και για την Κρήτη και για τα Χανιά, που υπάρχει μία επιδημιολογική αύξηση, ακριβώς επειδή δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση ειδικά τώρα είναι καλός ο καιρός, αλλά πρέπει τώρα, στο τελευταίο αυτό διάστημα μέχρι να χτιστεί αυτό το τείχος ανοσίας, να είμαστε όλοι ενωμένοι και να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, υπογράμμισε πως ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, δεν είναι τυχαία η επιλογή του ταξιδιού σε έναν προορισμό ο οποίος έχει ειδικό βάρος. «Το άνοιγμα του τουρισμού το περιμένει τοπική κοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει ισορροπώντας τη δημόσια υγεία με την οικονομική ανάπτυξη». Συμπλήρωσε ότι «όλα ξεκινάνε από τα επιδημιολογικά δεδομένα κι αυτά παρακολουθούν και όλες οι χώρες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πιέζουμε για τη μετακίνηση των Ευρωπαίων εντός Ευρώπης. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η δυναμική που δείχνουμε στα επιδημιολογικά δεδομένα, έτσι ώστε να ανοίξει η “πόρτα” και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που θα δοθούν με την προσέλευση τουριστών».

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη, τόνισε μεταξύ άλλων πως και από τη μεριά της Περιφέρειας συνεχίζεται η προσπάθεια για την επιμόρφωση του εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό, με τα ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης που είναι σε εξέλιξη, για να περιφρουρηθεί και η ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο.

1

2

3

4

5

6

7

8

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021