main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/05/2021, Παραδόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων η μελέτη διαμόρφωσης του κόμβου Σούδας, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων

Στην παράδοση της ολοκληρωμένης μελέτης που αφορά στη διαμόρφωση του κόμβου Σούδας, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Τσουπάκη και τον Προϊστάμενο Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας Χανίων, Περικλή Βακάλη.

Η μελέτη για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και αφορά σε ένα σύμπλεγμα παρεμβάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών και κατασκευή κατάλληλα διαμορφωμένων νησίδων σε επιμέρους σημεία, για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

Επιπλέον, υπάρχει μία ξεχωριστή ανάθεση από τον Δήμο σε έναν εξειδικευμένο συγκοινωνιολόγο, για να επιλύσει επιμέρους ζητήματα μετά από αιτήματα πολιτών για να διεκπεραιωθεί συνολικά η μελέτη για την κατασκευή του έργου.

Η δημοπράτηση θα γίνει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η οποία έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.

1

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στη σπουδαία δουλειά που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου, γι΄αυτό το «έργο πνοής, που βελτιώνει την ασφάλεια των οδηγών σε αυτή την πύλη εισόδου για την πόλη των Χανίων», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Με την παράδοση της μελέτης, δίνεται απάντηση για τα ζητήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του δρόμου, αλλά και της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής. Πλέον, το μόνο που μένει, μετά και την τελική εξέταση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι η ένταξη στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ξεκινήσει η υλοποίησή του», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι «με χαρά αποδεχτήκαμε την μελέτη που εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και την περιμέναμε αρκετό καιρό, καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στην περιοχή. Η οργάνωση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο», σημείωσε ο κ. Καλογερής και δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για ένα τόσο επιτακτικό έργο.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, συμπλήρωσε πως αποτελεί ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων για τον κόσμο της Σούδας και των Χανίων γενικότερα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας στους εμπλεκόμενους φορείς.

2

3

#Σούδα ,#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021