main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/7/2019, Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 9”: Στις 15/7/2019

Με σύνθημα “ο χορός ταξιδεύει και είναι εδώ”, ξεκινούν στα Χανιά τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 οι δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 9”, ενός θεσμού, που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά, με μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα και διεθνώς. Το Φεστιβάλ υποδέχεται 130 χορογράφους, χορευτές, μουσικούς, θεωρητικούς που με όχημα την έμπνευση και τα έργα τους αλλάζουν το τοπίο της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι ο χορός υπάρχει παντού και μας αφορά όλους.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Παρασκευή 12/7/2019, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία διοργάνωση με ένα ιδιαίτερα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από 17 σεμινάρια για όλες τις ηλικίες και 16 παραστάσεις, παρουσιάζοντας το εύρος εφαρμογών και προσεγγίσεων γύρω από τον σύγχρονο χορό. Ζωντανεύει τη χορευτική σκηνή και συνθέτει συναντήσεις σε θέατρα, γειτονιές, σοκάκια, μνημεία, έρχεται σε επαφή με τις προσεγγίσεις γύρω από την υβριδική τέχνη στο φιλόξενο διήμερο video dance και μαθαίνει να επικοινωνεί με εξωστρέφεια την τέχνη του χορού στο συνέδριο, που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά.

O Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. για μία ακόμη χρονιά στηρίζουν με κάθε τρόπο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days” και σας καλούν όλους να απολαύσετε το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, από τις 15 έως τις 28 Ιουλίου. Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού συμμετέχουν σημαντικές ομάδες χορευτών από όλον τον κόσμο, ενώ το ενδιαφέρον και φέτος είναι μεγάλο, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους συμπολίτες και στους επισκέπτες του τόπου μας είτε να συμμετέχουν είτε να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις”, τόνισε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κυριάκος Καζάκος, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Χανίων ενισχύει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία συμβάλλει χωρίς αμφιβολία στο πολιτιστικό και στο τουριστικό κεφάλαιο του τόπου μας.

Από την πλευρά της η Καλλιτεχνική Δ/ντρια του Φεστιβάλ, Σοφία Φαλιέρου, τόνισε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι να απλωθεί ο χορός στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, με παράλληλες δράσεις, που αφορούν και τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. “Τολμάμε να δώσουμε νέες προτάσεις και ερεθίσματα για πολιτισμό και για κίνηση για όλο τον κόσμο, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στα Χανιά και για τους περισσότερους από τους 500 καλεσμένους - συμμετέχοντες στις δράσεις του Φεστιβάλ”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Φαλιέρου, προσθέτοντας “σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής του χορού και της τέχνης, που δίνει παλμό, πνοή, χρώμα, αλλάζοντας το τοπίο της πόλης για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου πλέον”.

Στα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης, που διακρίνεται για το υψηλό αισθητικό της επίπεδο, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Αναστασάκης, Αλίκη Χιωτάκη και Χρύσα Γεωργίου.

Το 9o Dance Days Chania διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εκφραστικού Χορού «Συν-Κίνηση» με εθελοντική εργασία των μελών του, τη συν-διοργάνωση του Δήμου Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Χανίων, της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Flux Laboratory, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα και με «Μέγα Χορηγό» τις Μινωικές Γραμμές. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://dancedays.gr/

Το προωθητικό video της διοργάνωσης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://vimeo.com/34703555

p1

p4

p1

p5

p3

p6

p3
logo imageσυμβαίνει

Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»