main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

02/12/2019,“Δες τη μοναδικότητα, στήριξε τη διαφορετικότητα”: Μεγάλη ανταπόκριση στη βιωματική ημερίδα του Δήμου Χανίων στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 02/12/2019, η βιωματική ημερίδα στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με θέμα “Δες τη μοναδικότητα, στήριξε τη διαφορετικότητα” όπου το “παρών” έδωσαν και σχολεία της πόλης των Χανίων. Τα παιδιά και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Ενσυναίσθηση: Μπαίνουμε στη θέση του άλλου” από την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Αννέτα Μαρκογιαννάκη, να παρακολουθήσουν τις ταινίες “ Τα κορδόνια του άλλου” από το Λύκειο Αλικιανού, “Ο αδελφός μου” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και “Ένα σχολείο δύο κόσμοι” από το σχολείο Εμπρόσνερου, να δουν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ευαισθητοποίησης για την τυφλότητα αλλά και να παρακολουθήσουν μουσικά δρώμενα στη νοηματική από μαθητές του 2ου γυμνασίου Χανίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συλλόγους και τα σχολεία, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι τα Χανιά είναι μια πόλη, που θέλει και προσπαθεί να αλλάξει προς όφελος και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, αναφέρθηκε με τη σειρά της στη σπουδαιότητα της δράσης καθώς, όπως τόνισε “οι σύλλογοι ΑμεΑ με πρωτεργάτη το Δήμο Χανίων κατάφεραν να συνδημιουργήσουν ένα κόσμο διαφορετικό και μια κοινωνία που συμπεριλαμβάνει στις αγκάλες της τα άτομα με ειδικές ανάγκες”. Έπειτα η κα. Ζερβουδάκη χαιρέτησε και ευχαρίστησε τα σχολεία για τη συμμετοχή τους και επεσήμανε ότι τα παιδιά είναι η πηγή προόδου και μέσα από τη ματιά τους βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς. Τέλος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλους τους τοπικούς φορείς, που απασχολούν και εκπαιδεύουν άτομα με αναπηρία όπως οι: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.ΜΕ.Α Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ASPERGER, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑμεΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ, ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ , ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΩΝΑ.

 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 08 Δεκεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων και με παράλληλες δράσεις στο Κολυμβητήριο για παιδιά τυπικά και ΑμεΑ.

 

p1

p2

p3

p4

p5

p6

 

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»