main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/10/2019, Εθιμοτυπικές επισκέψεις Πρέσβεως Σλοβακίας, Ι. Χρίκοβα, και Μορφωτικού Συμβούλου Πρεσβείας Ι.Δ. Ιράν, Α.Χελμί, στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 9/10/2019, η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Χρίκοβα, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρο Πατεράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Πρέσβη της Σλοβακίας στη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ στα Χανιά το 2020, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., καθώς και στην αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με πόλη της Σλοβακίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την πρόταση για τη διοργάνωση του επιχειρηματικού φόρουμ, καθώς επίσης θα συνδράμει στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σλοβακίας και των Χανίων, αλλά και στην προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Παράλληλα, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων πραγματοποίησε και ο Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ι.Δ. του Ιράν, Δρ. Αλί Μ. Χελμί, στο περιθώριο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας.

 

Ο κ. Χελμί αναφέρθηκε στους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς, που διατηρεί η χώρα μας με το Ιράν, τονίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Από την πλευρά του ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε τις δύο χώρες κοιτίδες δύο μεγάλων πολιτισμών, που οφείλουν να προστατεύουν την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά.

Ο Δήμαρχος Χανίων με την ολοκλήρωση της συνάντησης προσέφερε στον Μορφωτικό Σύμβουλο το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Χανίων: “Χανιά, Ταξίδι στο Όνειρο”, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χελμί προσέφερε στον κ. Σημανδηράκη έκδοση για το Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων, το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν. Στο πλαίσιο του τριημέρου, σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 20.00, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο: «Το Ιράν και η Ελλάδα, από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα - γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν». Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, καλλιγραφίας, χειροτεχνίας, προβολή ντοκιμαντέρ από τα αξιοθέατα της Περσίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν.

Αύριο, Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το αφιέρωμα συνεχίζεται στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) με προβολή κινηματογραφικών ιρανικών ταινιών μεγάλου μήκους.

p1

p2

p3

p3

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»