main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/2/04, Ίδρυση Παιδικής Χορωδίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων,σε πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε την ίδρυση Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας. Τη λειτουργία δε, της εν λόγω χορωδίας, ανέθεσε στη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Χανίων. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας μιας χορωδίας είναι πολύ μεγάλος διότι πέραν από την καλλιέργεια της φωνής, την ευγενή άμιλλα, την ανάπτυξη της συναδελφικότητας, αποτελεί για τα παιδιά ανεξάντλητη πηγή γνώσης της μουσικής και όχι μόνο. Τέλος η συμμετοχή σε μία παιδική χορωδία πολλές φορές λειτουργεί για τα παιδιά σαν εφαλτήριο για επαγγελματική και όχι μόνο ενασχόληση με τη μουσική. Δραστηριότητες Η παιδική χορωδία θα εμφανίζεται ετησίως 4 φορές στα Χανιά με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για κάθε εμφάνιση (Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χριστούγεννα, Πάσχα), επίσης κατά περίπτωση θα μπορεί να συμμετέχει και σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων. Εφόσον το επίπεδο της χορωδίας θα είναι το αναμενόμενο, τότε θα μπορεί να εκπροσωπεί το Δήμο μας επάξια στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Η χορωδία θα κάνει πρόβες μία φορά την εβδομάδα και αν οι ανάγκες είναι αυξημένες σε κάποιες περιπτώσεις, ενδεχομένως οι πρόβες να γίνονται σε πιο εντατικό ρυθμό. Η διάρκεια της πρόβας θα είναι μιάμιση ώρα. Εκτός από την φωνητική εξάσκηση θα παρέχεται στα παιδιά και μάθημα μουσικής ανάγνωσης (σολφέζ). Τέλος προβλέπονται ιδιαίτερα σεμινάρια φωνητικής για όλα τα μέλη της χορωδίας. Χώρος στέγασης της παιδικής χορωδίας θα είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Δημήτρης Βλησίδης» που βρίσκεται στη συνοικία Κουμ Καπί. Λειτουργία Η χορωδία θα λειτουργεί σύμφωνα με το σχολικό πρόγραμμα. Σε κάποιες περιπτώσεις και όταν έχει προγραμματιστεί κάποια εμφάνιση, ενδεχομένως η λειτουργία της να επεκτείνεται. Ήδη η λειτουργία της έχει ξεκινήσει από τις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα που έγινε και η ακρόαση - επιλογή των παιδιών. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας θα έχει ο καταξιωμένος μουσικός της πόλης μας κ. Γεώργιος Καλούτσης. Συμμετοχή Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά της πόλης των Χανίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από 3η Δημοτικού έως και 3η Γυμνασίου. Τα μέλη της χορωδίας θα γίνονται δεκτά κατόπιν ακρόασης. Τα παιδιά που θα επιλεγούν να είναι μέλη της χορωδίας θα συμμετέχουν στη χορωδία δωρεάν. Ακρόαση - Επιλογή Η πρώτη ακρόαση επιλογής μελών της χορωδίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2004. Η ακρόαση διεξήχθει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημήτρης Βλησίδης από 11.00 έως 13.30. Τα παιδιά είπαν απο ένα τραγούδι έκαστο και υποβλήθεικαν σε κάποιες φωνητικές εξετάσεις. Χορηγός Ακρόασης : Μικρογεύματα "Γρηγόρης".

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Πολιτισμός ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά