main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/7/04, Ομιλία του Δήμαρχου Χανίων για την έκθεση έργων του Βασίλη Κανιάρη "Διαδρομές 1957-2004"

Στα πλαίσια της έκθεσης των έργων του Βασίλη Κανιάρη με τίτλο " Διαδρομές 1957 - 2004 ", που πραγματοποιήται από 11/7/04 εως 15/9/04, ο Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης απευθύνει τον παρακάτω χαιρετισμό : Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω την έκθεση των έργων ενός από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς της "γενιάς του ''60", του Βλάση Κανιάρη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ικανοποίηση μου που μια τέτοια έκθεση πραγματοποιείται στα Χανιά, που έχουν αναμφισβήτητα μια πραγματικά μεγάλη πολιτιστική και καλλιτεχνική παράδοση. Είναι γνωστό και έχει γίνει πλέον συνείδηση όλων, το ότι η Δημοτική Πινακοθήκη συνεισφέρει δυναμικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας, με υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις, όπως είναι και η έκθεση αυτή. Ο Βλάσης Κανιάρης είναι σίγουρα ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της γενιάς του. Της γενιάς των δημιουργών δηλαδή που, υπερβαίνοντας το αδιέξοδο ης «ελληνικότητας», συστοιχούνται προς ένα διεθνές λεξιλόγιο. Επηρεασμένος κατά περιόδους από το Νέο Ρεαλισμό, την Τέχνη του Αντικειμένου ή τη «Φτωχή Τέχνη» (Arte Povera), χτίζει το προσωπικό του ύφος με τη μεγαλύτερη δυνατή ανεξαρτησία. Ο Δήμος Χανίων, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των πολιτών και με την αναμφίβολα ενεργό και δυναμική δραστηριοποίηση του, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο στον προσδιορισμό της θέσης των Χανίων στον τομέα του Πολιτισμού, όσο και στη διαμόρφωση της γενικότερης «φυσιογνωμίας» της πόλης. Η έκθεση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη δημιουργική συμβολή της κυρίας Μαριλένας Ζ. Κασιμάτη, Επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης, πρόταση της οποίας υπήρξε η παρούσα έκθεση και η οποία, σε στενή συνεργασία με τον Βλάση Κανιάρη, επέλεξε τα εκθέματα και επιμελήθηκε τον κατάλογο αυτό. Την ευχαριστώ θερμά για την αφιλοκερδή συμβολή της στη γενικότερη ανάδειξη της Δημοτικής Πινακοθήκης που βοήθησε στην έγκαιρη ένταξη της στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω επίσης από καρδιάς και στον μεγάλο δημιουργό Βλάση Κανιάρη, ο οποίος αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση να εκθέσει τα σημαντικότερα από τα έργα του στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και για πρώτη φορά στην Κρήτη. Κυριάκος Βιρβιδάκης Δήμαρχος Χανίων

#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»