Είσοδος      |     
Αρχείο Δράσεων Πολιτισμού/Τουρισμού

18/12/13, Έκθεση Κρητικών Ποιοτικών Προϊόντων - “Από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στον καταναλωτή '

αφίσα

Άνοιξε τις πύλες της με μεγάλη επιτυχία από την Τετάρτη 18/12/2013, στην πλατεία Δαβάκη, η πρώτη Έκθεση Κρητικών Ποιοτικών Προϊόντων - “Από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στον καταναλωτή '''', η οποία πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τα Κρητικά ποιοτικά προϊόντα και στοχεύει στο να προδιαθέσει τον καταναλωτή να ζητά τα κρητικά προϊόντα και να απαιτεί αυτά να υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων του κάθε Δήμου, που φιλοξενείται η έκθεση.

Τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην προσπάθεια προώθησης των ελληνικών ποιοτικά άριστων προϊόντων εξέφρασε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης. “Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, καθώς οφείλουμε να περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι διαθέτουμε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία πρέπει να επαναφέρουμε στο τραπέζι μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης.

Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στη γη μας, στον πρωτογενή τομέα από τον οποίο περιμένουμε ανάκαμψη”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. “Υποχρέωση μας είναι να επανέλθουν στα ράφια των καταστημάτων τα προϊόντα μας, τα οποία εκτοπίζονται από αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα”, πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να καταναλώνουμε ως χώρα τεράστια ποσά για την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι στόχος της έκθεσης είναι να έρθουν σε άμεση επαφή οι παραγωγοί – τυποποιητές ως προς την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τις προσιτές τιμές των προϊόντων τους, με τους καταναλωτές, ως προς τις απαιτήσεις τους για πιστοποιημένα, διασφαλισμένα και σωστά τυποποιημένα ποιοτικά προϊόντα.

Βασική επιδίωξη του Δήμου Χανίων, εξάλλου, είναι να βρίσκονται τα κρητικά προϊόντα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, καθώς επίσης, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να καταναλώνουμε τοπικά και κατ΄ επέκταση Ελληνικά προϊόντα.

Αποσπάσματα από την εκδήλωση εγκαινίων μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι του Δήμου Χανίων στο youtube στην ηλεκτρονική τοποθεσία http://youtu.be/WrfTQvy2LDI

Πρόσκληση εκδήλωσης

Έκθεση Κρητικών Ποιοτικών Προϊόντων - “Από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στον καταναλωτή ''''

Έκθεση Κρητικών Ποιοτικών Προϊόντων - “Από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στον καταναλωτή ''''