Είσοδος      |     
Άλλες δράσεις Παιδείας

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών από σχολεία του Δήμου

Ο Δήμος Χανίων, συμμετέχοντας ενεργά στην Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών, Βυθού και άλλων Φυσικών Περιοχών με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», προχώρησε σήμερα σε συνεργασία με σχολεία του Δήμου μας και εθελοντικές ομάδες σε καθαρισμό των παραλιών των : α) των Αγίων Αποστόλων, με την εθελοντική συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Ρακέτας Αγίων Αποστόλων, β) του Καλαθά, με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών (ΣΤ’ Τάξη), γ) του Σταυρού, με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Παζινού (τάξεις Γ'', Δ'', Ε'', ΣΤ) και του Νηπιαγωγείου Στερνών.

Οι μικροί μαθητές έχοντας αντιληφθεί την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μέσα από την συγκεκριμένη δράση, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων και απέδειξαν ότι ''''τα σχολεία συμμετέχουν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ότι οι παραλίες πρέπει να είναι καθαρές και πρέπει να τις σεβόμαστε ''''.

Oι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Ακρωτηρίου κ. Δημήτρη Παπαδάκη, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, για το πρόγραμμα που συντονίζει το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙOΣ SOS» για 18η συνεχή χρονιά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 26 Μαΐου με τον καθαρισμό της παραλίας της Νέας Χώρας από το Δήμο Χανίων και εργαζομένους της Alpha Βank Nομού Χανίων με τις οικογένειες τους.

p1

p2