Είσοδος      |     
Αρχείο

23/12/2008, Προσφώνηση του Δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη κατά την άφιξη των Τιμίων Δώρων

 

Προσφώνηση του Δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη κατά την άφιξη των Τιμίων Δώρων εις τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου

 

Σεβασμιώτατε Άγιε Ποιμενάρχα μας κ. Δαμασκηνέ

Πανοσιολογιότατε Άγιε καθηγούμενε της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Γέροντα Παρθένιε.

Η πόλη των Χανίων σήμερα με ξεχωριστή χαρά αλλά και βαθύτατο σεβασμό υποδέχεται τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι Τρείς εξ'' Ανατολών Μάγοι στον ως βρέφος ενανθρωπήσαντα Κύριο. Τους ανεκτίμητους αυτούς θησαυρούς και τα πολύτιμα αυτά κειμήλια της Ορθοδοξίας μας, που με πολλή ευλάβεια και ιδιαίτερη επιμέλεια φυλάσσονται στην ιστορική και ξακουστή Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος, και που Εσείς σήμερα πολυσέβαστε Γέροντα Παρθένιε, στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, ολοπρόθυμα μας προσκομίζεται, για ενίσχυση, για παραμυθία και ευλογία ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας, επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Η είσοδος του Θεού στην τροχιά της ανθρώπινης Ιστορίας, η έλευση του Υιού του Θεού στη γη μας, το μυστήριο της «ενσάρκου οικονομίας» είναι το μέγα γεγονός, που τις ημέρες αυτές καλούμαστε να γιορτάσουμε, ή μάλλον να ζήσουμε, όλος ο χριστιανικός κόσμος και ο κάθε πιστός ξεχωριστά.

Οι εορτασμοί της Γεννήσεως του Κυρίου φέρουν πάντοτε στην μνήμη μας το γεγονός της προσκυνήσεως των Μάγων. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη και καταπληκτική η πίστη τους.

Με ιερά συναισθήματα, και απερίγραπτο θρησκευτικό δέος ως Δήμαρχος της ιστορικής και όμορφης πόλης των Χανίων, ασπάζομαι κι εγώ με ευλάβεια και κατάνυξη «τα ιερά αυτά και τίμια δώρα και θησαυρίσματα» του ιερού Άθωνα και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, και παρακαλώ εκ βάθους καρδίας τον δι'' ημάς νηπιάσαντα Κύριο: «Κύριε Συ που είσαι ο βασιλεύς της αγάπης και της ειρήνης, σώσε τον κόσμο μας από την ανυπακοή και την αμαρτία. Καθοδήγησε την νεότητα στο δρόμο της αρετής. Διώξε από την κοινωνία μας το έγκλημα και την απάτη. Δώσε μας το φως σου για να πορευόμαστε στο δρόμο του θελήματος Σου».

Καλές Άγιες μέρες. Καλά Χριστούγεννα.