Είσοδος      |     
Αρχείο

08 04 09, Συνέντευξη Δημάρχου Χανίων, κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, σε Μηνιαίο Περιοδικό "Πόλη και Πολιτική"

 

Ερώτηση 1η: Κόμβος «Επικαιρότητα». Ποια είναι μέχρι σήμερα η ανταπόκριση από τους δημότες Χανίων;

 

Απάντηση: Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Από την έναρξη του νέου Ιστοχώρου - Portal την 15/9/2008 και μέχρι σήμερα, 11/2/2009, έχουμε 102.634 μοναδικές επισκέψεις (unique visitors) με συνολικά 300.611 σελίδες του PORTAL που έχουν επισκεφτεί (pageviews). Κατά μέσο όρο έχουμε 685 μοναδικές καθημερινές επισκέψεις (1000-1100 καθημερινά και 400-500 Σαββατοκύριακα).

Στον Κόμβο «Επικαιρότητα», που περιλαμβάνει Δελτία Τύπου του Δήμου Χανίων, Ομιλίες - Παρουσιάσεις Δημάρχου Χανίων, Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί, Τοπική Επικαιρότητα, Προσλήψεις Προσωπικού, έχουμε από 15/9/08 έως 11/2/09 32.153 μοναδικές επισκέψεις (unique visitors) με συνολικά 41.163 σελίδες του κόμβου, που έχουν επισκεφτεί (pageviews).

Επίσης, στην ενότητα με τα πρακτικά του Δ.Σ έχουμε 1.866 μοναδικές επισκέψεις (unique visitors) με συνολικά 2.208 σελίδες του κόμβου, που έχουν επισκεφτεί (pageviews).

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7 ηλεκτρονικές Δημοσκοπήσεις με 1.423 ψήφους σε αυτές.

 

 

Ερώτηση 2η: Το ΕΣΠΑ ανοίγει. Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία, που παρουσιάζεται;

 

Απάντηση: Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σημαντικά βήματα, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ενοικίαση ενός κτιρίου περίπου 1.200 τ.μ., για την καλύτερη ανάπτυξη των υπηρεσιών του Δήμου, την αναδιάταξη του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού και τον προγραμματισμό προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εμπειρία από τα προηγούμενα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, αλλά και την ετοιμότητα σε μελέτες, η οποία αξιοποιήθηκε, κατά τον καλύτερο βαθμό, και στις ουρές του Γ'' ΚΠΣ, μας δίνουν ιδιαίτερη αισιοδοξία.

 

 

Ερώτηση 3η: Ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη;

 

Απάντηση: Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 2008, που συνέπεσε με το κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ, τα Χανιά είχαν μετατραπεί σε ένα πραγματικό εργοτάξιο, αφού κάποιες στιγμές εκτελούντο ακόμα και περισσότερα από 30 μεγάλα ή μικρά έργα στη πόλη. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται σημαντικά έργα του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, ενώ κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες των έργων του Γ΄ ΚΠΣ. Ακόμα εκτελούνται μεγάλα και μικρά έργα, που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου και ΣΑΤΑ.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα, που αφορούν κυρίως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης, βελτίωση του πράσινου, παιδικές χαρές, ελεύθεροι χώροι), ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε τις μελέτες για το ΕΣΠΑ, αλλά και για άλλες παρεμβάσεις. Ο προγραμματισμός μας δεν είναι ποτέ βραχυπρόθεσμος, αλλά πάντα σε ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.

Αξίζει να αναφερθούν δυο σημαντικές εκκρεμότητες, η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, για την οποία υπάρχει υπόσχεση για ένταξη στο ΕΣΠΑ από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και η αξιοποίηση του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου, για την οποία έχουμε εντάξει τις απαραίτητες μελέτες στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.