Είσοδος      |     
Αρχείο

25/05/09, Ομιλία Δημάρχου Χανίων στις Εκδηλώσεις Τιμής "Ηλιάκεια 2009"

 Η Κρήτη και η Κάρπαθος, δύο νησιά γεωγραφικά κοντά, στη μεγάλη αγκαλιά της Ελλάδας έχουν κοινή πορεία ιστορική και πολιτισμική στο διάβα των αιώνων.

 

Αυτή η στενή σχέση και πορεία έγιναν ακόμη στενότερες με τη θυσία του ήρωα, Κώστα Ηλιάκη, τη μνήμη του οποίου τιμάμε σήμερα.

 

Ο Αετός της Κρήτης θυσιάστηκε στον βωμό του καθήκοντος, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και τα γαλάζια πελάγη της πατρίδας μας.

 

Αυτή η θυσία έφερε πιο κοντά τον Δήμο Χανίων και τον Δήμο Καρπάθου και οδήγησε στην αδελφοποίηση με στόχο αφενός μεν τις κοινές δραστηριότητες πολιτισμού και την μεταξύ μας υποστήριξη και αφετέρου τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη.

 

Το παράδειγμα, τη θυσία του Αετού της Κρήτης, έχουμε καθήκον να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές και να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη του, διότι οι ήρωες μένουν αθάνατοι όταν φροντίζουμε να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους.

 

Και ο Κώστας Ηλιάκης, ο Κώστας της Κρήτης - της Καρπάθου - της Ελλάδας θα παραμείνει για πάντα αθάνατος, διότι οι Κρήτες και οι Καρπάθιοι ξέρουν να τιμούν και να αναγνωρίζουν.

 

 Ας είναι αιώνια η μνήμη του.