Αλλοδαποί που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Σούδας

Υποβάλλουν στο Δήμο:

  1. Άδεια γάμου της Χώρας του κάθε ενός από τους μελλονύμφους. Η άδεια αυτή, ή όπως αλλιώς λέγεται στη Χώρα των μελλονύμφων το Κρατικό έγγραφο που βεβαιώνει την ικανότητα τέλεσης γάμου, πρέπει να έχει θεωρηθεί από το Προξενείο τους στην Ελλάδα και μεταφρασμένη στα Ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και αν η χώρα προέλευσης του αλλοδαπού έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης να υπάρχει η ένδειξη ΑPOSTILLE (ειδική σφραγίδα που τοποθετείται από την αρμόδια υπηρεσία), ενώ εάν δεν έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης απαιτείται καταρχήν θεώρηση του εγγράφου από την Πρεσβεία του αλλοδαπού στην Ελλάδα, στη συνέχεια θεώρηση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η μετάφραση του.
  2. Πιστοποιητικό γέννησης μεταφρασμένο στα Ελληνικά με την σφραγίδα ΑPOSTILLE (ειδική σφραγίδα που τοποθετείται από την αρμόδια υπηρεσία), ενώ εάν δεν έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης απαιτείται καταρχήν θεώρηση του εγγράφου από την Πρεσβεία του αλλοδαπού στην Ελλάδα, στη συνέχεια θεώρηση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η μετάφρασή του.

    Δημοσίευση της αγγελίας του γάμου για μία μέρα σε μία ημερήσια τοπική εφημερίδα Τα ονόματα στην εφημερίδα θα πρέπει να είναι με ελληνικά γράμματα και να αναγράφεται ότι ο γάμος θα γίνει στο Δήμο Σούδας

  3. Αντίγραφο άδειας παραμονής


Προσοχή

Για τους Σύριους χρειάζεται ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας και την Πρεσβεία της Συρίας στην Ελλάδα, διαφορετικά ο γάμος δεν θεωρείται ισχυρός.