ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - 16/9/2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

 

Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε εν κρυπτώ και παραβύστω με ταχύτατες και ασυνήθιστες για την ελληνική γραφειοκρατία διαδικασίες εξέδωσε την υπ’ αριθμ. Δ.Μ.Ε.Ο /4222/5/526/19-8-2009 ( Φ.Ε.Κ 425/03.09.2009) απόφαση του με την οποία αποχαρακτηρίζεται «τμήμα» της παλαιάς εθνικής οδού ( Π.Ε.Ο) Χανίων-Ρεθύμνου στη θέση « Πλατάνι» του Δήμου Σούδας από δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο σε δημοτικό.

 

Η απόφαση αυτή του Υπουργού έγινε μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας Δ.Μ.Ε.Ο ( Δ/νση Μελετών Έργων Οδοποιίας) του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε η οποία παραποιώντας έγγραφα της Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, εισηγήθηκε θετικά στον Υπουργό προκειμένου να εξυπηρετηθεί επιλεκτικά αίτημα της εταιρίας Μamidoil-Jetoil A.E.

 

Η παραπάνω εταιρία επιδιώκει εδώ και χρόνια με αθέμιτα μέσα και πιέζοντας τις υπηρεσίες του κράτους, να υποβαθμίσει την κατηγορία του τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού (Π.Ε.Ο), εξασφαλίζοντας, κατά την άποψη της, κυκλοφοριακή σύνδεση με το Β.Ο.Α.Κ.

 

Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι καμιά μέχρι σήμερα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στις αδειδοτήσεις των κυκλοφοριακών συνδέσεων δεν έχει εκφράσει θετική γνώμη για την εν λόγω κυκλοφοριακή σύνδεση.

 

Επιπρόσθετα κατά τη διαδικασία των παραπάνω ενεργειών ο άμεσα ενδιαφερόμενος Δήμος Σούδας δεν ενημερώθηκε ποτέ αλλά και δεν του κοινοποιήθηκε καν η απόφαση αποχαρακτηρισμού της οδού από εθνική σε δημοτική.

 

Με τα παραπάνω δεδομένα η Επιτροπή Αγώνα στην τελευταία συνεδρίαση της, η οποία πραγματοποιήθηκε την 10.09.2009 αποφάσισε τα παρακάτω:

 

1. Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθέσει στο Νομικό μας σύμβουλο να εντοπίσει όλες τις νομικές παρατυπίες και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.

 

2. Να στείλει την ανακοίνωση αυτή και τα έγγραφα που διαθέτει στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για εντοπισμό και καταλογισμό ευθυνών σε όλους όσοι παραποίησαν δημόσια έγγραφα και δεν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες.

 

3. Να ενημερώσει τους υποψήφιους Βουλευτές όλων των κομμάτων, όταν επισκέπτονται τους Δήμους Σούδας και Αρμένων να πάρουν δημόσια θέση για την ενέργεια αυτή του Υπουργού. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες που αναδεικνύουν στο έπακρο τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη δημόσια ζωή του Τόπου, πρέπει να καταγγέλλονται από όλους μας δημόσια σε μια περίοδο που μαστίζεται άγρια, όχι άδικα, η χαμένη τιμή του πολιτικού μας συστήματος,

 

4. Να ενημερώσει για αυτές τις ενέργειες τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης στέλλοντας τους τα έγγραφα και τα δημοσιεύματα του Τύπου, ζητώντας τους παράλληλα την επιβεβαίωση των μέχρι σήμερα θέσεων του ΓΕΝ σχετικά με την ασφάλεια του Ναυτικού Οχυρού και των εν γένει στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον κλειστό κόλπο της Σούδας από την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων των Υγρών Καυσίμων.

 

5. Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εγκατάσταση Αποθηκών Υγρών Καύσιμων στον Κλειστό Κόλπο της Σούδας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, λόγω της προεκλογικής περιόδου, δε θα προβεί σε καμιά δυναμική κινητοποίηση παρά μόνον σε υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών του τόπου μας με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ανακοινώσεις, φυλλάδια, πανό, κ.α )

 

6. Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις εθνικές εκλογές, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 7 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σούδας προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού με τους κατοίκους δυναμικές κινητοποιήσεις για την ανάκληση αυτής της έωλης και νομικά απαράδεκτης Υπουργικής απόφασης .


Φίλη , Φίλε κάτοικε των Δήμων Σούδας και Αρμένων

ο Αγώνας συνεχίζεται

πιο δυνατά

πιο δυναμικά