Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Σούδας

Η δανειστική παιδική εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Σούδας λειτουργεί από το 1999 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

 

Διαθέτει περίπου 4.000 βιβλία ποικίλης θεματικής, σχολικά βοηθήματα και εγκυκλοπαίδειες, καθώς επίσης και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς.

 

Στο χώρο της βιβλιοθήκης μπορούν, παράλληλα, οι νέοι αυτής της ηλικίας να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με ποικίλες δραστηριότητες (σκάκι, ζωγραφική, μουσική, πηλοπλαστική, κατασκευές κ.τ.λ.), που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μελών της. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς της φίλους να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν απόψεις, να συμμετέχουν σε ομάδες και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους.

 

Η ύπαρξη υπολογιστών δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συλλέγουν πληροφορίες για θέματα που τους ενδιαφέρουν αλλά και να κάνουν τις εργασίες τους.

 

Επίσης η βιβλιοθήκη, συνεργαζόμενη με τα σχολεία της περιοχής, αλλά και με διάφορους άλλους φορείς εκπαίδευσης, πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής, κλπ οργανώνει πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για παιδιά και νέους στο χώρο της, στα σχολεία της περιοχής, ή και σε άλλους χώρους ανάλογα με το είδος της κάθε εκδήλωσης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Διεύθυνση : 25ης Μαρτίου 87 (Πλησίον Λυκείου Σούδας)
 

Τηλέφωνο : 2821 3 41221

 

Fax : 2821 0 89962

 

Email : biblio@souda.gr