Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Σούδας ιδρύθηκε το 2005.

 

Το Δ. Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού απαρτίζεται από εννέα μέλη:



Πρόεδρος

  •   Κοτζαμιχάλης Μιχάλης, Δημοτικός Σύμβουλος

 

Αντιπροέδρος

  •   Xατζηδάκης Διονύσιος, Δημοτικός Σύμβουλος 

 

Μέλη

  • Κελαϊδή Αικατερίνη, Δημοτική Σύμβουλος με αναπληρωματικο μέλος την Τσιτσιριδάκη Αικατερίνη
  • Μιχαλάκης Ανδρεας, Δημοτικός Σύμβουλος με αναπληρωματικο μέλος τον Μαστορακάκη Ραϋμόνδο
  • Γιαννουλάκης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος με αναπληρωματικό μέλος τον Παπαδάκη Εμμανουήλ
  • Γελασάκης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος με αναπληρωματικό μέλος τον Μυριδάκη Σταύρο
  • Σιγουράκη Ιωάννα, Εκπρόσωπο εργαζομένων με αναπληρωμαιτκό μέλος την Αποστολάκη Ιωάννα
  • Παπαδάκης Νικόλαος, Δημότης με αναπληρωματικό μέλος τον Βεργανελάκη Ιωάννη
  • Κοσμίδη Ουρανία, Δημότισσα με αναπληρωματικό μέλος τον Ιερέα Φρονιμάκη Νικόλαο

 

Ο οργανισμός στεγάζεται στο Δήμο Σούδας (τηλ. 2821341216 Νίκη Τζαγκαράκη και τηλ. 2821341217 Κοτζαμιχάλης Μιχάλης)  και στις αρμοδιότητες του εντάσσεται η λειτουργία :

 

Δημοτικές Αθλητικές Υποδομές


Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

 

- Το Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας βρίσκεται στην παραλιμένια περιοχή του κόλπου Σούδας. Απέχει από το λιμάνι της Σούδας 1,2 χλμ. από τον Αερολιμένα Χανίων 10 χλμ. και από την Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου 1,5 χλμ. Η κατασκευή του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας ολοκληρώθηκε το 1989. Το 2003 πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων.

 

- Το Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή της Πάνω Σούδας και γειτνιάζει με το κλειστό Γυμναστήριο.

 

- Το Δημοτικό Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ/βόλλευ βρίσκεται στην περιοχή της Πάνω Σούδας, δίπλα από το περιφερειακό ιατρείο και το Γήπεδο ποδοσφαίρου.

περισσότερα...

 

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί


Ο Δήμος Σούδας διαθέτει τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς άρτια εξοπλισμένους, στους οποίους εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 2 ½ ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο. Σκοπός τους είναι η παροχή αγωγής στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, που αποβλέπει στην ισόρροπη και ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, την ωρίμανση της ταυτότητάς τους, καθώς επίσης και στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον σκοπός είναι η παροχή ημερήσιας διατροφής και φροντίδας στα φιλοξενούμενα παιδιά τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και προάγοντας ταυτόχρονα την κατάκτηση της αυτονομίας τους.

περισσότερα...

 

Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων


Η "ασυλοποιήση", ο "ιδρυματισμός" και πολλές φορές η "κατάθλιψη", έκαναν επιτακτική την ανάγκη προστασίας και παραμονής των ηλικιωμένων στον φυσικό τους χώρο μακριά από τον απρόσωπο χαρακτήρα των Ιδρυμάτων κλειστής περίθαλψης και άλλης μορφής ασύλων.

 

Το 1979 η Διεύθυνση Προστασίας Ηλικιωμένων του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας κάλεσε τον Όμιλο Εθελοντών και ζήτησε την συνεργασία του στην δημιουργία ενός Πειραματικού Κέντρου Ανοιχτής Εξωιδρυματικής προστασίας Ηλικιωμένων. Το κέντρο αυτό ήταν στελεχωμένο από μια διεπιστημονική ομάδα προσωπικού. Ο Όμιλος Εθελοντών συμφώνησε να κλείσει το Πρόγραμμα που λειτουργούσε ως τότε με τίτλο "Η γωνιά του παππού και της γιαγιάς" με παροχή συσσιτίου, και να λειτουργήσει το πρώτο ΚΑΠΗ.

περισσότερα...

 

Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Σούδας


Η δανειστική παιδική εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Σούδας λειτουργεί από το 1999 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών. Διαθέτει περίπου 4.000 βιβλία ποικίλης θεματικής, σχολικά βοηθήματα και εγκυκλοπαίδειες, καθώς επίσης και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς. Στο χώρο της βιβλιοθήκης μπορούν, παράλληλα, οι νέοι αυτής της ηλικίας να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με ποικίλες δραστηριότητες (σκάκι, ζωγραφική, μουσική, πηλοπλαστική, κατασκευές κ.τ.λ.), που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μελών της.

 

 

περισσότερα...