main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε

Η σύσταση της αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης "ΚΥΔΩΝ" κρίθηκε αναγκαία για να αποκτήσει ο Δήμος Χανίων μια επιχείρηση με ένα ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο, όπου μέσω των προγραμμάτων χρηματοδότησης του αναπτυξιακού νόμου,  μπορεί να πετύχει την υλοποίηση των στόχων του.  Συστήθηκε από το Δήμο Χανίων με την 133/85 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ίδιο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 205 έως 225 του Ν. 1065 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 28, 35 έως 39, 42 και 46 του Ν. 1416/84. Το 2009 μετατράπηκε σε Ανώνυμος Εταιρεία, καταχωρήθηκε στο μητρώο ανωνύμων εταιρειών (ΦΕΚ 14625/2009) με επωνυμία «ΚΥΔΩΝ Δημοτική Ανώνυμο Εταιρεία Εκμετάλλευσης Σταθμών Αυτοκινήτων»  και με διακριτικό τίτλο «ΚΥΔΩΝ Δημοτική Α.Ε».

Σκοπός της εταιρείας είναι:

α) Η Λειτουργία και εκμετάλλευση του Δημοτικού Σταθμού Στάθμευσης Αυτοκινήτων επί της οδού Περίδου.

β) Η ενοικίαση των καταστημάτων της Δημοτικής Λαχαναγοράς Πελεκαπίνας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε 6.263.400€ διαιρούμενο σε 125.268 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές  ονομαστικής αξίας 50,00€ έκαστη. Οι πόροι της Επιχείρησης είναι τα έσοδα από την ενοικίαση των καταστημάτων της δημοτικής λαχαναγοράς, τα έσοδα από το σταθμό αυτοκινήτων και γενικά από τη άσκηση της δραστηριότητας της, οι πρόσοδοι από την περιουσία της, δάνεια, κληρονομιές, εισφορές, δωρεές και λοιπές επιχορηγήσεις.

Δραστηριότητες:

Με εργαλείο τον αναπτυξιακό νόμο 1262/83 και με ίδια συμμετοχή κατασκευάστηκε στην περιοχή της Πελεκαπίνας η νέα δημοτική λαχαναγορά (χονδρεμπόριο), με άμεση αποσυμφόρηση της κεντρικής αγοράς από την δραστηριότητα αυτή. Κατασκευάστηκαν 21 καταστήματα 60μ2 περίπου το κάθε ένα με πατάρι, μέσω των οποίων γίνεται η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων προς την αγορά των Χανίων και τα περίχωρα και ένα κατάστημα που λειτουργεί ως αναψυκτήριο.


Δημοτική Λαχαναγορά
Στο ίδιο χώρο με ίδια χρηματοδότηση κατασκευάστηκε μια αυτόματη ηλεκτρονική ζυγαριά (γεφυροπλάστιγγα), μέγιστης ακριβείας για την ζύγιση οχημάτων-προϊόντων, διαστάσεων 18 μέτρων μήκους και ζύγιση μέχρι 70 τόνων. Κατάλληλη, με μόνο μια ζύγιση, των μεγαλύτερων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους , με λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο, αποτελεί το μοναδικό στο είδος του δημόσιο έργο στη αγορά των Χανίων. Την διαχείριση της γεφυροπλάστιγγας έχει παραχωρήσει η επιχείρηση στο Σύλλογο Ενοικιαστών των καταστημάτων.

Στο οικόπεδο της οδού Περίδου -Υψηλαντών -Καραϊσκάκη έχουν αποπερατωθεί οι δύο υπόγειοι  όροφοι και έχει εξασφαλισθεί συνολικά 134 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι τρεις θέσεις είναι για ΑμΕΑ. Ο τρόπος λειτουργίας του σταθμού είναι με "Αυτοεξυπηρέτηση", δηλαδή ο κάθε οδηγός σταθμεύει ο ίδιος το όχημά του σε θέσεις που έχουν οριστεί και απεικονίζονται στο δάπεδο με διαγράμμιση και αρίθμηση. Το ωράριο λειτουργίας του σταθμού είναι από το πρωί 08.00 έως το βράδυ 23.00 από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και το Σάββατο από το πρωί 08.00 έως 17.00. Κατά την διάρκεια των εορτών το ωράριο λειτουργίας διαφοροποιείται σύμφωνα με το ωράριο των καταστημάτων. Το κόστος στάθμευσης των οχημάτων υπολογίζεται με χρονοχρέωση.

Ο συνδυασμός της εύκολης πρόσβασης από την οδό Περίδου, της αναχώρησης - διοχέτευσης των αυτοκινήτων προς κάθε κατεύθυνση, ο απλός τρόπος κυκλοφορίας εσωτερικά του χώρου στάθμευσης, η μείωση του τέλους στάθμευσης κατά περίπου 50%, αποτελεί σημείο εξυπηρέτησης - αναφοράς για κάθε οδηγό που επιθυμεί να επισκεφθεί το κέντρο των Χανίων.

Στον άμεσο προγραμματισμό της εταιρίας είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης του Δημόσιου Σταθμού Αυτοκινήτων της οδού Περίδου- Υψηλαντών- Καραισκάκη με την προσθήκη των πέντε (5) ορόφων και την εξασφάλιση 314 θέσεων στάθμευσης. Το έργο έχει δημοπρατηθεί μετά την ένταξη του στο πρόγραμμα JESSICA και έχουν κατασκευαστεί δυο όροφοι, προβλέπεται η αποπεράτωση του, στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

 

Διοίκηση:

Η εταιρεία διοικείται από 9μελές  Διοικητικό Συμβούλιο με 4ετή θητεία. Σε κάθε περίπτωση η θητεία του Δ.Σ. λήγει το αργότερο τρεις μήνες μετά την αντικατάσταση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το  Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, τα μέλη της οποίας έχουν οριστεί με την υπ' αριθμ. 594/2019(ΑΔΑ ΩΝΥΖΩΗ5-ΕΣΗ) αποτελείται από τους:

Τακτικά Μέλη

Τακτικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΚΥΔΩΝ Α.Ε. 2014-2018
Α/Α Ονοματεπώνυμο Θέση Ιδιότητα
1 Καλογριδάκης Μιχαήλ
Πρόεδρος Δημοτικός Σύμβουλος
2 Αλόγλου Αναστάσιος
Μέλος
Δημοτικός Σύμβουλος
3 Σπυριδάκης Ιωάννης
Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
4 Κουράκης Γεώργιος
Μέλος Ιδιώτης
5 Φατσέας Αλέξανδρος
Μέλος Ιδιώτης
6 Γιανναράκη Δέσποινα
Μέλος Ιδιώτης
7 Καλογρίδη Αριστέα
Μέλος Ιδιώτης
8 Γλεντουσάκης Εμμανουήλ
Μέλος Ιδιώτης
9 Αγγελάκη Μάρω
Μέλος Ιδιώτης

Αναπληρωματικά Μέλη

Αναπληρωματικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΚΥΔΩΝ Α.Ε. 2014-2018
Α/Α Ονοματεπώνυμο Θέση Ιδιότητα
1 Τσουπάκης Μιχαήλ
Πρόεδρος Δημοτικός Σύμβουλος
2 Γιαννακάκης Ιωάννης
Μέλος
Δημοτικός Σύμβουλος
3 Λιβάνιος Βασίλειος
Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
4 Ζαχαριάς Ανδρέας
Μέλος Ιδιώτης
5 Μαυριδάκης Ζαχάρης
Μέλος Ιδιώτης
6 Τσίκα Βασιλική
Μέλος Ιδιώτης
7 Καντανολέων Σοφία
Μέλος Ιδιώτης
8 Λεβεντάκης Δημήτριος
Μέλος Ιδιώτης
9 Βάμβουκα Μαρία
Μέλος Ιδιώτης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κυδωνίας 29, 73100 Χανιά
Τηλέφωνο
: 28210 73337 , 28210 99010

#Χανιά ,#ΚΥΔΩΝ

logo imageσυμβαίνει

«ΒΑΓΙΑ»: Βιβλιοπαρουσίαση για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, στις 18/10 στο Μεγάλο Αρσενάλι
«Ανοιχτά Πανιά 2021»: “Aquarium”- Δρώμενα χορού και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών, στο Θέατρο «Δημ. Βλησίδης» στα Χανιά
Ακροάσεις για την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων: Έως τις 15/10
"Όταν η τέχνη συναντά τη ζωή της θάλασσας": Έκθεση γλυπτικής σιλικόνης του Γ. Ν. Μπλαζάκη από τις 16/10 στο Χαμάμ της οδού Κατρέ
Στο λιμάνι της Σούδας το μεξικάνικο ιστιοφόρο " ARM CUAUHTEMOC": Στις 14/10
«Ανεβαίνοντας από το Α στο Ω»-Έκθεση σύγχρονης τέχνης: Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.Κ.ΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων – Αιτήσεις συμμετοχής από 11/10
“ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1” : Παρουσίαση βιβλίου από το Κ.Α.Μ. & το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 16/10
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης Θεατρικό εργαστήρι από τον Δήμο Χανίων & την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ για τα στερεότυπα & την αποδόμησή τους
Έναρξη προγραμμάτων άθλησης για τους δημότες για τη σεζόν 2021-22: Από σήμερα, 04/10/2021