Είσοδος      |     
Εξυπηρέτηση
Αιτήματα | Κωδικός υπηρεσίας: 122

Παροχή κοινωφελούς εργασίας


Περιγραφή

Μετατροπή της ποινής φυλάκισης σε κοινωφελή εργασία.

 

Ποιοι το δικαιούνται;

Όποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν την ποινή φυλάκισής τους σε κοινωφελή εργασία. 

Ο κάθε ενδιαφερόμενος απλώς υποβάλει αίτηση προς το Δήμο Χανίων για μετατροπή της ποινής του σε κοινωφελή εργασία. Η αρμόδια υπηρεσία το αποδέχεται και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή μετά από δικαστική απόφαση.

 

 Τι χρειάζομαι για την κατάθεση;

Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό. Ο ενδιαφερόμενος απλώς υποβάλει αίτηση στο Πρωτόκολλο, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Κεντρικό Πρωτόκολλο Δήμου ή στα Πρωτόκολλα που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου , Ελ.Βενιζέλου , Θερίσου, Κεραμιών, Ν.Κυδωνίας , Σούδας

 

 Τρόπος κατάθεσης

Η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας, Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας  2821341693.

 

info euroΚόστος διεκπεραίωσης

Ατελώς.

 

info timeΕκτιμώμενος χρόνος διεκπεραίωσης

Η ολοκλήρωση του αιτήματος εξαρτάται από την εντολή του δικαστηρίου και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

 

info iconΧρειάζεται να γνωρίζω

Σύμφωνα με το Άρθρο 104Α - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) -1: “Όταν επιβάλλεται φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη και δεν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των άρθρων 99 και 100, η ποινή μετατρέπεται σε παροχή κοινωφελούς εργασίας (άρθρο 81), εκτός αν το δικαστήριο κρίνει, με ειδική αιτιολογία, ότι αυτή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τον δράστη από την τέλεση άλλων εγκλημάτων.
Κάθε ημέρα φυλάκισης δεν μπορεί να αντιστοιχεί σε περισσότερες από τρεις ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Μετατροπή της φυλάκισης σε κοινωφελή εργασία:
Την εφαρμογή του μέτρου κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτική της φυλάκισης ποινή εφαρμόζει ο Δήμος Χανίων από το 2009 και έχουν προβλεφθεί θέσεις για την παροχή κοινωφελούς εργασίας. Ο κάθε ενδιαφερόμενος απλά υποβάλει αίτηση προς το Δήμο Χανίων για μετατροπή της ποινής του, η αρμόδια υπηρεσία το αποδέχεται και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή όταν επιβάλλεται ως ποινή από τον δικαστή.

Πληροφορίες: Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας 28213-41691 και 28213-41695.

 

Αρχεία

  1. Αίτηση κοινωνικού φροντιστηρίου