Είσοδος      |     
Εξυπηρέτηση
Αιτήματα | Κωδικός υπηρεσίας: 151

Κοινωνικό πλυντήριο

Περιγραφή

Το Κοινωνικό Πλυντήριο Δήμου Χανίων ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2021, λειτουργεί και εποπτεύεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων. Μία νέα ολιστική δομή, η οποία προσφέρει ποικιλία παροχών στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Τα καθαρά ρούχα αποτελούν όχι μόνο βασικό στοιχείο της ατομικής υγιεινής, αλλά και σύμβολο φροντίδας και ποιότητας ζωής – έννοιες στις οποίες όλοι έχουμε δικαίωμα. Το Κοινωνικό Πλυντήριο εξυπηρετεί ανθρώπους που είτε έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές όπως το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό είτε δε διαθέτουν οικοσκευή.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ. Στο ισόγειο βρίσκονται ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη φροντίδα της ατομικής υγιεινής, τουαλέτες, τουαλέτα και ντουζιέρα ΑμεΑ, πλυντήρια, στεγνωτήρια και χώρος αναμονής. Στον όροφο ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος για ιματιοθήκη.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου Χανίων προβλέπονται:

  1. Κοινωνικά Λουτρά για την εξασφάλιση της ατομικής υγιεινής.

  2. Χρήση πλυντηρίων και στεγνωτηρίων για τον καθαρισμό και το στέγνωμα του ρουχισμού. Η χρήση τους πραγματοποιείται από τους ίδιους τους δικαιούχους.

  3. Δημοτική Ιματιοθήκη για δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης και λευκών ειδών.

  4. Διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, υγείας, πρόνοιας.

  5. Πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και τηλεόραση.

 

Ποιοι το δικαιούνται;

Δικαιούχοι της Δομής είναι ευάλωτοι πολίτες, δημότες Χανίων, όπως π.χ. άστεγοι, Ρομά και ωφελούμενοι κοινωνικών προγραμμάτων. Μέσω της δωρεάν παροχής των υπηρεσιών μας, αποσκοπούμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης καθώς και τη βελτίωση της αυτοεικόνας και του αυτοσεβασμού τους.

 

Επικοινωνία

 Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 55

 Τηλέφωνο: 28213-41691

 Email: t-pronoia@chania.gr

 

info iconΧρειάζεται να γνωρίζω

Οι προμήθειες προέρχονται από το Δήμο Χανίων, συνεισφορές πολιτών, συλλογικών οργάνων και καταστημάτων.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο βρίσκεται επί της οδού Καραΐσκάκη 55 στα Χανιά, τηλέφωνο επικοινωνίας: 28213-41689.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μέσω του προγράμματος REFRAME.