Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Δ.Ε Κεραμιών

Δημοτική Ενότητα Κεραμιών


Η Δημοτική Ενότητα Κεραμιών -με συνολική έκταση 89,910 τ.χλμ.- βρίσκεται στα βόρεια και ανατολικά του νομού Χανίων, στους βόρειους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Συνιστά κατεξοχήν ορεινή περιοχή σε μεγάλα τμήματα της οποίας επικρατούν οι χαρακτηριστικοί γεωμορφολογικοί ασβεστολιθικοί.

map
738
κάτοικοι
89,910 τ.χλμ.
έκταση

Η Δ.Ε. Κεραμιών αποτελείται από τις Κοινότητες :

  • Δρακώνας, (Πληθ. 70 κατ., απογραφή 2021)
  • Κάμπων, (Πληθ. 134 κατ., απογραφή 2021)
  • Κοντόπουλων, (Πληθ. 164 κατ., απογραφή 2021)
  • Μαλάξας, (Πληθ. 150 κατ., απογραφή 2021)
  • Παπαδιανών(Πληθ. 170 κατ., απογραφή 2021)
  • Πλατυβόλας (Πληθ. 50 κατ., απογραφή 2021)

Γενικές Πληροφορίες

Οι 738 μόνιμοι κάτοικοι της Δ.Ε. -σύμφωνα με την απογραφή του 2021- ζουν σε μικρούς διασκορπισμένους οικισμούς μερικοί από τους οποίους έχουν σημαντική αισθητική αξία. Ασχολούνται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και ελάχιστα στη μεταποίηση. Το λάδι και το κρασί που παράγονται στην περιοχή είναι εκλεκτά και φημισμένα. Η διαδρομή από τα Χανιά έως τη Δ.Ε. Κεραμιών είναι πανοραμική και πολύ εντυπωσιακή, ίσως μοναδική στην Κρήτη. Περιλαμβάνονται μονοπάτια και διαδρομές που προκαλούν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών.


Τοπικό Συμβούλιο 2024-2028

Δημοτική Κοινότητα Δρακώνας Δημοτική Κοινότητα Κάμπων Δημοτική Κοινότητα Κοντόπουλων Δημοτική Κοινότητα Μαλάξας Δημοτική Κοινότητα Παπαδιανών Δημοτική Κοινότητα Πλατυβόλας

ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

(πρόεδρος)

ΞΗΡΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

(πρόεδρος)

ΜΠΟΥΡΛΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

(πρόεδρος)

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΑΛΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

(πρόεδρος)

ΣΚΟΥΜΠΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

(πρόεδρος)

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

(πρόεδρος)

Πολιτισμός

Στη Δ.Ε. Κεραμιών ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί το φαράγγι του Δίκταμου και το φαράγγι του Αλετρουβαρίου, σπάνιας φυσικής ομορφιάς και τα δυο. Στο χωριό Πλατυβόλα βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο, το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα της Κρήτης. Στη Δ.Ε. υπάρχουν επίσης πολλές βυζαντινές εκκλησίες όπως του Αγίου Ιωάννη στο Γερόλακκο και του Αγίου Γεωργίου στη Μαλάξα. Ο Νερόμυλος του Αγίου Νικολάου και του Κατωχωρίου καθώς και ο Πύργος των Γενιτσάρων, θεωρούνται επίσης σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 28213 43900
Email: de-keramia@chania.gr

Φωτογραφικό υλικό