Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Δήμαρχος

Παναγιώτης Σημανδηράκης


Δήμαρχος Χανίων 

mayor

"Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, που «γυρνάει» σελίδα και σας μεταφέρει σε μια σύγχρονη, ψηφιοποιημένη εποχή.

Το νέο περιβάλλον του chania.gr, αποτελεί έναν πολύτιμο βοηθό για τον πολίτη, αλλά και τον επισκέπτη των Χανίων.

Κάθε ώρα και στιγμή, με συνεχείς ενημερώσεις, αυτός ο έξυπνος βοηθός σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να είναι δίπλα στον πολίτη και να τον εξυπηρετεί σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς του: στη διάδραση του με τις Υπηρεσίες του Δήμου, στην έγκυρη ενημέρωση του για δημοτικά θέματα, στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση αλλά και στην άμεση επικοινωνία του με εκπροσώπους του Δήμου Χανίων.

Ο νέος, ανανεωμένος και σύγχρονος ιστότοπος του Δήμου Χανίων, διαθέτει πολλαπλές ενότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν άμεσα, με ταχύτητα και με ασφάλεια τις ανάγκες του σύγχρονου πολίτη, «εξοικονομώντας» του χρόνο και βελτιώνοντας την καθημερινότητά του".


Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης γεννήθηκε στην Κερά Κισσάμου το 1982.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής με ειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην «Αθηναϊκή Αναπτυξιακή», ενώ είναι συνιδιοκτήτης της οικογενειακής βιοτεχνίας «Κρητικά Εδέσματα Σημανδηράκη».

Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

To 2010 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τον συνδυασμό «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» του Σταύρου Αρναουτάκη, πρώτος σε ψήφους στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Το 2014 επανεκλέχθηκε και διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης έως το 2017. Από το 2017 έως το 2019, διετέλεσε εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας & δια βίου μάθησης.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 και αναδείχθηκε Δήμαρχος Χανίων ως επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά», ενώ επανεξελέγη στο αξίωμα τον Οκτώβριο του 2023.

Τέλος, είναι εμπνευστής και Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Γιορτών Ρόκκας.