main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

Γρηγόριος Αρχοντάκης

 

 

Επώνυμο Αρχοντάκης
Όνομα Γρηγόριος
Επαγγελματική  Κατάσταση  
Συνδυασμός Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας (Γ.Αρχοντάκης)
Εκλογική Περιφέρεια
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης γεννήθηκε το 1965, στα Χανιά. Είναι ο δεύτερος, από τους τρεις γιούς, του Απόστολου Αρχοντάκη του Φραγκίσκου, φαρμακοποιού, και της Στέλλας -το γένος Σκουλά του Γρηγορίου – επίσης φαρμακοποιού. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πετράκη και έχει δύο παιδιά, τον Απόστολο και την Ειρήνη, φοιτητές της Φαρμακευτικής.

Ο ίδιος σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας. Όταν επέστρεψε, αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία, ανέλαβε το φαρμακείο του πατέρα του. Το μεγάλο του ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, από την εποχή των σπουδών του ακόμη, τον οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων τέτοιων μεθόδων και έτσι, έγινε ο πρώτος φαρμακοποιός στο νησί μας, που ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ομοιοπαθητική και τη φυτοθεραπεία. Είναι μέλος σε αρκετά σωματεία φαρμακοποιών που έχουν σκοπό την πρόοδο της γνώσης γύρω από τις εναλλακτικές θεραπείες.

Ανέδειξε το φαρμακείο σε μια σύγχρονη και ιδιαίτερα οργανωμένη επιχείρηση των Χανίων, ενώ παράλληλα δημιούργησε επιχείρηση πώλησης ιατρικών, ορθοπεδικών ειδών το Medical Shop, η οποία συνεχίζει και αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία (εισαγωγές, δίκτυο διανομής σε όλη την Κρήτη, σημαντικές αντιπροσωπίες, κ.λπ.)

Το 2004, δημιούργησε το ERIA Resort, το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), παρέχοντάς τους όλες τις ευκολίες (μεταβάσεις, καθημερινή φροντίδα, εργονομία περιβάλλοντος, φυσιοθεραπευτήριο, γυμναστήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.). Το ERIA Resort είναι πρότυπη μονάδα, υποδειγματική σε σύλληψη και λειτουργία, πανελληνίως, αλλά και διεθνώς. Το 2013, στις οικογενειακές επιχειρήσεις δημιούργησε το ERIA Travel, το μοναδικό γραφείο τουρισμού στην Ελλάδα, με ειδικευμένες υπηρεσίες προς Α.Μ.Ε.Α., το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σ’ όλη την Κρήτη. Οι δραστηριότητές του με αντικείμενο τον Τουρισμό Α.Μ.Ε.Α. έχουν αναγνωρισθεί από τη διεθνή αγορά ως καινοτόμες και έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους.

Το 2012, και παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε τομείς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – φωτοβολταϊκά.

Παρακολουθεί πάντα με αμέριστο ενδιαφέρον όλα τα θέματα που αφορούν στο Νομό μας και δραστηριοποιείται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων καθώς και σε πολλά Σωματεία και Συλλόγους. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος των Φιλελεύθερων του Στέφανου Μάνου.

Το 2002, εξελέγη δεύτερος σε σειρά σταυρών Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χανίων με τον Συνδυασμό του Κυριάκου Βιρβιδάκη. Άσκησε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου με σημαντικές και διευρυμένες αρμοδιότητες. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, εξελέγη Νομάρχης Χανίων, υλοποιώντας σημαντικό έργο και καίριες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του Νομού μας κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τη νομοθέτηση του «Καλλικράτη», διεκδίκησε τη θέση του Δημάρχου Χανίων, στις εκλογές του 2010, κατά τις οποίες ο συνδυασμός του, δεν εξελέγη τη 2η Κυριακή. Στις εθνικές εκλογές του 2012 στήριξε την προσπάθεια του Στέφανου Μάνου, συμμετέχοντας ως υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ, στα Χανιά.