Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Βιογραφικό Σημείωμα του Εμμανουήλ Αλιφιεράκη

Αλιφιεράκης Εμμανουήλ

Ονοματεπώνυμο: Αλιφιεράκης Εμμανουήλ

Ημερομηνία γεννήσεως: 30-7-1953

Τόπος γεννήσεως: Χανιά

Σπουδές: Ιατρός

Επαγγελματική κατάσταση: Ιατρός Ειδικός Καρδιολόγος

Βιογραφικό Σημείωμα του Εμμανουήλ Αλιφιεράκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, κατάγεται από τον Αποκόρωνα. Γιος του αείμνηστου χειρουργού και κλινικάρχη Γιάννη Αλιφιεράκη. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Χανίων και απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής από την Ιατροχειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολώνιας. Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια υπήρξε αθλητής και πρωταθλητής του Ομίλους Αντισφαίρισης της πόλης μας.
Υπηρέτησε 26 μήνες στο πολεμικό Ναυτικό και εργάστηκε για ένα χρόνο στο Αγροτικό Ιατρείο Βάμου. Ειδικεύτηκε στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις στο Νοσοκομείο BROUSSAIS στο Παρίσι.

Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σχετικών με την ειδικότητά του από Γαλλικά Πανεπιστήμια: 1) Καρδιακής υπερηχογραφίας, 2) Παιδοκαρδιολογίας, 3) Επείγουσας Ιατρικής. Εργάστηκε ως ερευνητής για την Γαλλική εταιρεία Ιατρικών Ερευνών «CLAUDE BERNARD» και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες, Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Από το 1989 ζει και εργάζεται σαν Ειδικός Καρδιολόγος στα Χανιά. Το 1992 έφερε στην πόλη μας τον πρώτο έγχρωμο υπερηχογράφο (triplex) για εξετάσεις καρδιάς και αγγείων.

Παρακολουθεί τις ιατρικές εξελίξεις συμμετέχοντας σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια.

Εργασίες του για την σημασία της «Κρητικής Διατροφής» στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και βιβλία. Με το ίδιο θέμα έχει κάνει ομιλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, ενώ έχει δώσει και αρκετές συνεντεύξεις σε ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.Μάλιστα το Μάιο του 2000 ήταν ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ το 2001 έδωσε συνέντευξη μαζί με το διάσημο Καρδιοχειρούργο CHRISTIAN BARNARD.

Παράλληλα με το ιατρικό του έργο, εκδηλώνει κοινωνική ευαισθησία, ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Δημοσιεύει στον τοπικό και στον αθηναϊκό τύπο τις απόψεις του για τέτοιου είδους θέματα και ασχολείται ενεργά με την πολιτική.

Από το 1999 είναι παραγωγός της ιατρικής ενημερωτικής εκπομπής στον τοπικό σταθμό «Ράδιο Μαρτυρία» της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, ενώ συμμετέχει τακτικά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Πολιτικά κείμενα, πολλά από τα οποία αφορούν το Δήμο Χανίων, περιέχονται στο βιβλίο του με τον τίτλο «ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ...» που εκδόθηκε το 2003.

Το 1995 μαζί με τους άλλους συμπολίτες μας, ήταν ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου για την Ελληνική Γλώσσα», του οποίου διατελεί πρόεδρος μέχρι σήμερα.
Ο Σύλλογος αυτός έχει οργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια, προβάλλοντας τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, τα ελληνικά δίκαια.
Κορυφαία στιγμή στην πορεία του Συλλόγου ήταν η διοργάνωση του 4ου Παγκόσμιου Γλωσσικού Συνεδρίου στα Χανιά με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον ίδιο.

Επίσης ο Σύλλογος συνεργαζόμενος με το Δήμο Χανίων, βράβευσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με ελληνικές επιγραφές σε μία εκδήλωση πανελλήνιας πρωτοτυπίας.
Το 2002 εκλέγεται αντιπρόεδρος της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας».
Είναι μέλος του Φιλολογικού συλλόγου «Χρυσόστομος» και της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών του Νομού Χανίων.
Το 1993 διετέλεσε πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ο Χανιά.
Το 1993 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων ενώ το 1996 εκλέχθηκε εκπρόσωπος των Ιατρών του Νομού μας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Τέλος το 2005 έγινε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγους του Νομού μας.
Το 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων με καθήκοντα Προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Βίγλη και έχουν δύο αγόρια, το Γιάννη φοιτητή Ιατρικής και τον Αλέξανδρο μαθητή Λυκείου.


email: alifieris@hotmail.com