Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Αρχοντάκης Γρηγόριος

Αρχοντάκης ΓρηγόριοςΆναλυτικό Βιογραφικό:
O K. Αρχοντάκης είναι ο 2ος γιος του Αρχοντάκη Αποστόλου του Φραγκίσκου, φαρμακοποιού, και της Στέλλας το γένος Σκουλά του Γρηγορίου, επίσης φαρμακοποιού.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πετράκη του Πέτρου και έχει 2 παιδιά. Σπούδασε Φαρμακευτική στο πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας και αφότου πήρε το πτυχίο του υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην αεροπορία. Στην συνεχεία ανέλαβε το φαρμακείο του πατέρα του το οποίο και ανέπτυξε δημιουργόντας μια σύγχρονη και ιδιαίτερα οργανωμένη επιχείρηση.
Παρακουλούθησε σεμινάρια εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, έτσι ήταν ο πρώτος φαρμακοποιός στην Κρήτη που ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ομοιοπαθητική και την φυτοθεραπεία.
Παράλληλα δημιούργησε επιχείρηση πώλησης ιατρικών, ορθοπεδικών ειδών (Medical Shop) η οποία συνεχίζει και αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία με 2 καταστήματα λιανικής στα Χανιά, εισαγωγές, δίκτυο διανομής σε όλη την Κρήτη, αντιπροσωπείες, κ.λ.π.
Αυτή την περίοδο κατασκευάζει στην περιοχή του Μάλεμε ξενοδοχείο το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά για Α.Μ.Ε.Α και θα έχει όλες τις ευκολίες, μεταφορές, φροντίδα κ.λ.π. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα με αυτή τη φιλοσοφία.
Είναι μέλος σε αρκετά σωματεία φαρμακοποιών με σκοπό την γνώση γύρω από τις εναλλακτικές θεραπείες.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Ο.Α.Χ.
Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος καθώς και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Φιλελευθέρων του Στέφανου Μάνου.

e-mail:garx@chania.gr