Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Αναστάσιος Βάμβουκας, 2014-2019

Δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος (Τάσος) Βάμβουκας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

 

Ο Τάσος Βάμβουκας γεννήθηκε στα Χανιά το 1957. Είναι γιος του χημικού Δημητρίου Βάμβουκα και της καθηγήτριας Αγγλικής γλώσσας Αθηνάς Ξενάκη- Βάμβουκα.

Απόφοιτος του 13ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου  Γυμνασίου Αρρένων Χανίων.

Πτυχιούχος της φαρμακευτικής σχολής του ιταλικού Πανεπιστημίου του Camerino.

Διατηρεί φαρμακείο στην πόλη των Χανίων και παράλληλα έχει αναπτύξει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται με τα κοινά, πιστεύοντας στο συνεταιριστικό πνεύμα και στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Παράλληλα, η συμμετοχή του, από διαφορετικές θέσεις, στις πολιτικές ζυμώσεις και τις κοινωνικές διεκδικήσεις είναι συνεχής και ενεργή.

Μετά τη μεταπολίτευση ήταν ένας από τους εμπνευστές της ιδέας για τη «Μαθητική Εβδομάδα». Πρωτοστάτησε στην επιτυχημένη διοργάνωσή της στα Χανιά, με την οποία δόθηκε η ώθηση ώστε τα επόμενα χρόνια να γίνει ένας πολιτιστικός θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια.

Ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στην πόλη όπου σπούδασε.

Επιστρέφοντας στα Χανιά, από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του δραστηριότητας, εκλέγεται συνεχώς μέλος του Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου για τρεις διαδοχικές θητείες. 

Από το 1991 είναι πρόεδρος του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Χανίων. Μαζί με τους συναδέλφους του έχουν πετύχει να είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες επιχειρήσεις της Κρήτης.

Εκλέγεται στο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων από το 1999 και παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.

Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος του  καταναλωτικού συνεταιρισμού βιολογικών προϊόντων «Γαία», πιστεύοντας σταθερά στις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα. Το 2010 πρωτοστάτησε στη δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» και μετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Χανίων. Την περίοδο 2011-2014 ήταν επικεφαλής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο.  

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Λία Καλαϊτζάκη και έχουν δύο παιδιά, την Αθηνά, φοιτήτρια Φαρμακευτικής και τον Δημήτρη, φοιτητή Οικονομικών.