Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Βιογραφικό Σημείωμα του δημοτικού συμβούλου Γαβριλάκη Μιχαήλ

Γαβριλάκης Μιχαήλ

Ονοματεπώνυμο: Γαβριλάκης Μιχαήλ

Ημερομηνία γεννήσεως: 1943

Τόπος γεννήσεως: Χανιά

Σπουδές: Πανεπιστημίο Αθηνών Ιατρός

Επαγγελματική κατάσταση: Ορθοπεδικός Χειρούργος

Άλλες δραστηριότητες: Αθλητίατρος

 

Βιογραφικό Σημείωμα του Γαβριλάκη Μιχαήλ

Γεννήθηκε στα Χανιά τελείωσε το Β'' Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων.
Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε ειδικότητα του χειρουργού Ορθοπεδικού κατά την φοίτηση του εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του έτους του. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία της Αθήνας (ΚΑΤ, Ασκληπιείο, Υγεία και ως επιμελητής Ορθοπεδικής Κλινικής του ΝΙΜΤΣ.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση σε διάφορους πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς και πρωτοστάτησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών.

Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και συμμετείχε στα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Ήταν μέλος της Κ.Ε της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα για την Δημοκρατία μαζί με την Α. Φλέμινγκ, τον Σ. Καράγιωργα, Ε. Γιαννόπουλο κα.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλεγμένο μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής της Παγκρητίου Ενώσεως επί Γ. Πρασιανάκη. Μέλος της ΕΔΗΝ και του Συλλόγου Κρητών Σπουδαστών της γενιάς 114. Υπεύθυνος τομεακής Επιτροπής Ετεροδημοτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλεγμένο μέλος του ΚΟΕΣ 1989. Υπεύθυνος κλιμακίου ΠΑ.ΣΟ.Κ Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με την Ιατρική ιδιότητα ήταν επικεφαλής ομάδας γιατρών που είχε την ευθύνη ιατρικής κάλυψης όπως του ΕΠΑ 1985, του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων & Νεανίδων 1986, της 7ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Αθλητισμού το 1987 της 8ης Διάσκεψης Υπουργών Αθλητισμού των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1988 κα.

Στα Χανιά εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς και στο ΙΚΑ. Ήταν αθλίατρος του Α.Ο.Χ και θεράπων ιατρός του Π. Πατριάρχου Βαρθολομαίου κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη.

Μέλος της επιτροπής αγώνα κατά της λειτουργίας και επέκτασης της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα. Πρώην Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Α Παπανδρέου στα Χανιά. Είναι παντρεμένος με την Άννα κόρη του Δικηγόρου Ελ. Λεούτση καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και έχουν δύο παιδιά, το Μάνο Φοιτητή Ιατρικής και την Πάμελα φοιτήτρια Ψυχολογίας.