Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Βιογραφικό Σημείωμα του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Κοπάση


Λευτέρης Κοπάσης

Ονοματεπώνυμο: Κοπάσης Λευτέρης

Ημερομηνία γεννήσεως: 3-10-1963

Τόπος γεννήσεως: Χανιά

Σπουδές: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επαγγελματική κατάσταση: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc του ΟΑΔΥΚ Μέλος ΔΣ ΟΑΔΥΚ

Βιογραφικό Σημείωμα του

Έχω γεννηθεί στις 3 Οκτωβρίου 1963 και είμαι εγγεγραμμένος στα μητρώα αρρένων του δήμου Χανίων. Η καταγωγή μου είναι από την Ανώπολη Σφακίων, τόπο γέννησης του πατέρα μου Νίκου Κοπάση, τ. δ/ντή της Αγροτικής Τράπεζας. Είμαι παντρεμένος με την Ιωάννα Παπαδοπέτρου, κόρη του αείμνηστου Σταύρου Παπαδόπετρου, ανώτατου ταχυδρομικού υπαλλήλου, η οποία είναι Νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια του Παιδικού Σταθμού ''''Παιδόκηπος'''', και έχω δύο κόρες.

 • ΣΠΟΥΔΕΣ
  Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικόςαπό το έτος 1988. Ο τίτλος της διπλωματικής μου εργασίας είναι «Αυτοματισμός Ηλεκτρικής Μηχανής Συνεχούς Ρεύματος» και αφορά στην εντολή ενός μετατροπέα συνεχούς τάσης με δυναμικά τρανζίστορ MOS, από ένα σύστημα με μικροεπεξεργαστή Ζ-80, για τον Έλεγχο μιας ηλεκτρικής μηχανής συνεχούς ρεύματος. Έχω παρακολουθήσει και τα παρακάτω μαθήματα ειδίκευσης πέρα από τον βασικό κορμό των μαθημάτων : Ηλεκτρικές Μηχανές, Αυτοματισμοί, Ηλεκτρονικά Ισχύος, Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Μετρήσεις, Ηλεκτρικός Εξοπλισμός Ισχύος, Ηλεκτρικοί Σταθμοί και Δίκτυα, Λογικά Κυκλώματα και Αριθμητικές Εντολές για Ηλεκτρικούς Αυτοματισμούς, Βοηθητικοί Χειροκίνητοι Μηχανισμοί.

  Συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείο Κρήτης, με την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος master of sience . Έχω παρακολουθήσει τα παρακάτω μαθήματα: Μοντέλα Πρόβλεψης και Χάος, Marketing, Μέθοδοι Επίλυσης Διοικητικών Προβλημάτων, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομικά Θέματα Δημοσίων Συμβάσεων και Ασφάλεια Έργων και Επιχειρήσεων, Πολυκριτήρια Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Αποφάσεων, Εργονομία, Πληροφοριακά Συστήματα.
  Σήμερα είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης για την απόκτηση διπλώματος master of sience.

  Η γνώση μου στα Αγγλικά είναι στο επίπεδο Intermediate, πιστοποιητικό από το St John''s Wood School of English, London και Paterson School of English, Edimburgh.
 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  ΣΤΗΝ ΔΕΔΙΣΑ
  Διευθύνων Σύμβουλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων (ΔΕΔΙΣΑ) από τον Φεβρουάριο 2003 μέχρι σήμερα.
  ΣΤΟΝ Ο.Α.ΔΥ.Κ.
  Προϊστάμενοςτου γραφείου Κατασκευής - Επίβλεψης Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ο.Α.ΔΥ.Κ. από το 1995 μέχρι σήμερα,
  και κάτοχος πτυχίου τάξης Β''εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ) του ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς και προϊστάμενος του γραφείου προγραμματισμού του Οργανισμού.

  Μέχρι το 1995 εργάστηκα στο τμήμα Κοινοτικών Προγραμμάτων του Ο.Α.ΔΥ.Κ ενώ το 1994 ορίστηκα υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER I.
  Είμαι Τεχνικός Ασφαλείας του Ο.Α.ΔΥ.Κ. από το 2002 μέχρι σήμερα.
  Τέλος συμμετείχα ως μέλος ή πρόεδρος στις επιτροπές εισήγησης και ανάθεσης για τα έργα Φράγμα Βαλσαμιώτη, Βιολογικός Κίσσαμου, Τηλεέλεγχος τηλεχειρισμός δικτύων ΟΑΔΥΚ κά
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  Απασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας,
  α. Μελετητής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, (για την έκδοση οικοδομικών αδειών κλπ), και
  β. Εκπαιδευτής ενταγμένος στο μητρώο Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.
 • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
  Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
  Είμαι εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Κρήτης
  Στον Ο.Α.ΔΥ.Κ.
  Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.ΔΥ.Κ.
 • ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • Είμαι αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Διατέλεσα πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού από το 2000 έως το 2004.
  • Διατέλεσα Πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Ν. Χανίων από το 1996 έως το 1998
  • Διατέλεσα Εκλεγμένο μέλος στο παράρτημα Χανίων τουΠΣΔΜ-Η από το 1997 έως το 2003.
  • Διατέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης ''''ΚΥΔΩΝ'''' από το 1998 έως το 2002
  • Διατέλεσα μέλος της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων του δήμου Χανίων από το 1999 μέχρι το 2005.
  • Διατέλεσα μέλος των επιτροπών του δήμου Χανίων Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, και Επικαιροποίησης του Οργανισμού,

email: leftk@oadyk.gr