Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Βιογραφικό Σημείωμα του δημοτικού συμβούλου Σταύρου Βιρβιδάκη

Σταύρος Βιρβιδάκης

Ονοματεπώνυμο: Βιρβιδάκης Σταύρος

Ημερομηνία γεννήσεως: 16-9-1952

Τόπος γεννήσεως: Χανιά

Σπουδές: Οικονομολόγος

Επαγγελματική κατάσταση: Διευθυντής στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

 

Βιογραφικό Σημείωμα του Σταύρου Βιρβιδάκη

Γεννήθηκα στα Χανιά στις 16/9/1952. Είμαι ο μεγαλύτερος γιος του Κυριάκου Εμμ. Βιρβιδάκη και της Ιωάννας Μιχ. Κουκλάκη. Έχω δύο ακόμα αδελφούς, τον Μιχάλη (σκηνοθέτη) και τον Μανώλη (καθηγητή Μαθηματικών και Πληροφορικής).
Τελείωσα το 4ο δημοτικό σχολείο και τις τρεις πρώτες τάξεις του Β΄ γυμνασίου στα Χανιά. Επί επταετίας, και λόγω διαδοχικών μεταθέσεων του πατέρα μου που ήταν δημόσιος υπάλληλος, αναγκάστηκα να κάνω την 4η γυμνασίου στο Ηράκλειο και τις 5η και 6η στην Αθήνα.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου, με δημόσιο διαγωνισμό, διορίστηκα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Οκτώβριος 1970) ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, πέτυχα στην ΑΣΟ&ΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από όπου και αποφοίτησα με πτυχίο Οικονομικών Επιστημών.

Κατά τη διάρκεια των 32 ετών που έζησα στην Εθνική Τράπεζα, υπηρέτησα διαδοχικά στο Κεντρικό κατάστημα Αθηνών (5 χρόνια), το υποκατάστημα Καλλιθέας (2 χρόνια) και την Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής (13 χρόνια) ως εξειδικευμένο στέλεχος με αντικείμενο την εξάπλωση στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας, του πρωτόγνωρου για την εποχή συστήματος συναλλαγών on-line.
Τον Μάρτιο του 1991, μετατέθηκα στην Βοστόνη (ΗΠΑ) όπου και υπηρέτησα ως διευθυντικό στέλεχος τα τελευταία 12 χρόνια της καριέρας μου, μέχρι την συνταξιοδότησή μου στις 31/12/2002. Κατά την διάρκεια της παραμονής μου στην Βοστόνη, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα Τραπεζικά, Οικονομικά και Πληροφορικής. Συνταξιοδοτήθηκα στις 31/12/2002 έχοντας φτάσει τον βαθμό του Υποδιευθυντή Α'' και επέστρεψα στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, τον Ιούνιο του 2003.

Από τον Ιανουάριο του 2005 και ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργάζομαι με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ασκώντας τα καθήκοντα του Διευθυντού στο κεντρικό της κατάστημα στα Χανιά.
Είμαι μέλος του ομίλου Rotary Χανίων.

Είμαι παντρεμένος από τον Δεκέμβριο του 1975 με την Ευφροσύνη Τσιρώνη και έχω 2 κόρες, την Ελεάννα (λογοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βοστόνη) και την Αμαλία (οικονομολόγο, με σπουδές στην Βοστόνη και το Λονδίνο).

Από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, σκοπεύω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια για μια πόλη πιο όμορφη απ'' ότι ήδη είναι.


E-Mail: stavrosv52@hotmail.com - s.virvidakis@fromcrete.gr