Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

11/11/2015 Τοποθετήθηκαν σήμερα οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων στις εισόδους της πόλης των Χανίων

12.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:55

Οι τέσσερις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων τοποθετήθηκαν σήμερα στα προεπιλεγμένα σημεία από συνεργεία του τμήματος ηλεκτρομηχανολογικών έργων και κυκλοφορίας του Δήμου Χανίων.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στον κόμβο Κλαδισού, στην είσοδο των Μουρνιών από την Εθνική Οδό, στην είσοδο από Σούδα (διασταύρωση για ΜΑΙΧ) και στη Χαλέπα, κοντά στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μανούσου Κούνδουρου.

Το έργο έχει αναλάβει για το σύνολο των Μητροπολιτικών Δήμων Κρήτης ο Δήμος Χανίων και αφορά στην ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών για την διάθεση σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες πληροφοριών που σχετίζονται με την κυκλοφορία.

Το έργο πρόκειται να βοηθήσει τους πολίτες στο να γνωρίζουν με αξιοπιστία και αμεσότητα την ακριβή κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Στο να εκτιμούν τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδρομής που έχουν επιλέξει. Στο να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση σημαντικής παρακώλυσης της κυκλοφορίας, και να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο των μετακινήσεων τους. Στο να εντοπίζουν με ευκολία τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Στην ευκολότερη χρήση των Αστικών Συγκοινωνιών, δίνοντας πληροφόρηση για το που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τα λεωφορεία των αστικών ΚΤΕΛ, το χρόνο άφιξης τους σε κάθε στάση, καθώς και τις διαδρομές τους.