main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/1/2011, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σ. Αρναουτάκη, για την ανάγκη συντήρησης και βελτίωσης του ΒΟΑΚ

Την ανάγκη να υλοποιηθούν από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση του ΒΟΑΚ στο τμήμα των ορίων του Δήμου Χανίων, εν’ όψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Σκουλάκης στην επιστολή του «οι παρεμβάσεις-εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, περιλαμβάνουν:

 

- τη συστηματική καθαριότητα κατά μήκος του οδικού δικτύου του ΒΟΑΚ στα Χανιά, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες με σωρεία σκουπιδιών να βρίσκονται σε κοινή θέα και στις δύο πλευρές του ΒΟΑΚ ή ακόμα και νεκρά ζώα τεμαχισμένα να κείτονται για ημέρες επί της εθνικής οδού προκαλώντας άσχημες εντυπώσεις και αρνητικά σχόλια σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Ειδικά όσον αφορά το τμήμα Σούδας-Μουρνιών παρακαλώ όπως δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι πλήθος επισκεπτών – και ειδικά επισκεπτών κρουαζιέρας - χρησιμοποιεί το εν λόγω οδικό τμήμα για να προσεγγίσει την πόλη των Χανίων και τα αξιοθέατα-μνημεία αυτής. Αναγκαία επίσης κρίνεται και η τοποθέτηση χημικών τουαλετών στους προβλεπόμενους χώρους στάθμευσης κατά μήκος του ΒΟΑΚ.

-  τη βελτίωση του υπάρχοντος οδοστρώματος και τη διαγράμμιση του, σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ που διαπερνά το Δήμο Χανίων.

-  την ηλεκτροδότηση και ηλεκτροφωτισμό των εγκαταστάσεων του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ στα όρια του Δήμου Χανίων και πιο συγκεκριμένα των κόμβων Καλαμίου, Απτέρων, Σούδας, ΒΙΟΠΑ και Γαλατά και του τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης από Σούδα έως Μουρνιές.

   -  τη βελτίωση της πληροφοριακής σήμανσης και των βοηθητικών υποδομών του ΒΟΑΚ».

Επίσης, ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει τη σημαντική υστέρηση παράλληλων έργων, που καταγράφεται στο τμήμα του ΒΟΑΚ στο Ν. Χανίων – ειδικά από το Βαμβακόπουλο έως το Κολυμπάρι (παράλληλοι δρόμοι, μη ύπαρξη αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο κόμβο ΒΙΟΠΑΧ, κ.α.), γεγονός το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας οφείλουν να εξετάσουν και να ενσωματώσουν στον προγραμματισμό δράσης τους».

logo imageσυμβαίνει

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021