main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/12/2013, “Εν ΧΑΝΙΟΙΣ” & “Ημερολόγιον Χανίων 1913”: Δύο σημαντικές εκδόσεις από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης

Οι δύο νέες επετειακές εκδόσεις του Δήμου Χανίων, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, θα παρουσιαστούν στο αναγνωστικό κοινό των Χανίων την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.00, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Πρόκειται για τον 7ο τόμο της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”, καθώς και της έκδοσης “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΧΑΝΙΩΝ 1913”, η οποία κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Έχει αποφασισθεί από της δημιουργίας της η έκδοση ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ να κυκλοφορεί κάθε 1η του Δεκέμβρη, καταδεικνύοντας τόσο τη σημαντική ημερομηνία όσο και τον τόπο στον οποίο επισφραγίσθηκε ο ιστορικός δεσμός Κρήτης και Ελλάδας, τα Χανιά μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5/12/2913, το πρωί, στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη, και η επιμελήτρια της έκδοσης, ειδική συνεργάτης του Δημάρχου, Ζαχαρένια Σημανδηράκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η έκδοση “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα έκφρασης των ερευνητών και των συγγραφέων, που ασχολούνται με τον πολιτισμό στον τόπο μας, ενώ αναφερόμενος στο “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΧΑΝΙΩΝ 1913” το χαρακτήρισε πολύτιμη επετειακή έκδοση, στην οποία παρουσιάζεται η καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης κατά το 1913, μέσα από μικρές ειδήσεις του τοπικού Τύπου, από κείμενα και αναφορές, που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο εικόνες από τις γειτονιές της πόλης.

Ο κ. Σκουλάκης μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κα. Σημανδηράκη για την καθοριστική συμβολή της στην επιμέλεια των δύο εκδόσεων.

Οι δύο εκδόσεις, που θα παρουσιασθούν την Κυριακή στο Μεγάλο Αρσενάλι αποτελούν απόδειξη για τα οφέλη, που προκύπτουν από τη συνεργασία των φορέων”, τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λειψάκης, προσθέτοντας ότι όσοι προσέλθουν στην εκδήλωση θα παραλάβουν δωρεάν τις εκδόσεις.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη, αναφερόμενη στην έκδοση “Ημερολόγιον Χανίων 1913”, τη χαρακτήρισε πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τους νέους, καθώς ανά μήνα παρουσιάζεται η δραστηριότητα, που αναπτυσσόταν στις γειτονιές των Χανίων.

Για αναβαθμισμένες εκδόσεις έκανε λόγο η συγγραφέας και επιμελήτρια των εκδόσεων, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην εικονογράφηση των εντύπων, τα σκίτσα και τις εργασίες, που περιλαμβάνουν. “Με τις δύο προσεγμένες εκδόσεις, που θα παραδώσουμε στο αναγνωστικό κοινό, τιμούμε ανάλογα την επέτειο της εκατονταετίας από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα”, παρατήρησε χαρακτηριστικά η κα. Σημανδηράκη.

p1

p2

#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά