main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/2/13,Το νέο ΕΣΠΑ στο επίκεντρο συνάντησης των Γενικών Γραμματέων των Δήμων .

Το πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται οι τοπικές αρχές να σχεδιάσουν τον αναπτυξιακό τους προγραμματισμό για την περίοδο 2014-2020 συζήτησαν – μεταξύ άλλων – οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων της χώρας σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχε, από την Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και Β’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Γαβριήλ Κουρής.

 Όπως τονίστηκε στη συνάντηση από τους Γενικούς Γραμματείς των Δήμων «η βασική πρόκληση για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι η μέγιστη αξιοποίηση των νέων διαρθρωτικών πόρων προκειμένου να υπάρξει αναστροφή του κλίματος ύφεσης και ταυτόχρονα ανάπτυξη των δήμων και της περιφέρειας» ενώ όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων κ. Μιχάλης Χρηστάκης «το νέο ΕΣΠΑ θα εστιάζει σε δράσεις καινοτομίας, στις νέες τεχνολογίες και στην ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων, ειδικά στην απασχόληση των νέων».

 «Την ανάγκη να απλοποιηθούν περισσότερο οι διαδικασίες ένταξης έργων στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και Β’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Γαβριήλ Κουρής ο οποίος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για «την μείωση των διατιθέμενων πόρων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ» αλλά και για το γεγονός ότι «το νέο ΕΣΠΑ δίνει πολύ μικρότερο βάρος στα έργα υποδομών των Δήμων».

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Γενικών Γραμματέων συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες και τα εργαλεία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πλαίσιο συνεργασίας των ΟΤΑ με την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις, την κινητικότητα των υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης.

 p1

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά