main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

1/10/13 , Βράβευση εθελοντών Δημοτικής Βιβλιοθήκης: Από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων

Σε μία σεμνή αλλά ταυτόχρονα πολύ ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Δημοτικού Κήπου, ο Δήμος Χανίων τίμησε τους εθελοντές που υποστήριξαν το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, για την επιτυχή υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

 Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Δημήτρης Λειψάκης ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και εμψυχωτές για την δημιουργική τους διάθεση και την ανιδιοτελή προσφορά τους , καθώς επίσης και τα παιδιά που συμμετείχαν και υπογράμμισε ότι ο μεγάλος αριθμός παιδιών που έλαβαν μέρος αποδεικνύει ότι οι εκδηλώσεις έχουν γίνει με πολύ δουλειά και αγάπη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους εργαζόμενους των Βιβλιοθηκών σημειώνοντας πως όλες αυτές οι δράσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς το μεράκι και την όρεξη για δουλειά των εργαζομένων των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής επισήμανε ότι «η εθελοντική προσφορά – ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλη την κοινωνία - αποτελεί το μεγαλύτερο «κεφάλαιο» του τόπου μας, την «ασπίδα» απέναντι στην κρίση» ενώ αναφερόμενος στις υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ανέφερε ότι «στους στόχους της Δημοτικής Αρχής των Χανίων το επόμενο διάστημα, είναι να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε μικρούς και μεγάλους και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της μέσω της ανάπτυξης νέων καινοτόμων προγραμμάτων, υπηρεσιών και δραστηριοτήτων που θα τονώσουν τη δημιουργικότητα και θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του αισθήματος της "κοινότητας".

 Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κα. Βιβή Χουδαλάκη αφού ευχαρίστησε και αυτή τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους στις δράσεις της Βιβλιοθήκης, ανέφερε πως το ενδιαφέρον του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων πολλαπλασιαζόταν και αυξάνονταν οι προσφορές εθελοντισμού και εμψυχωτών.

Αποτέλεσμα… 896 παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών συμμετείχαν σε 55 εκδηλώσεις που διεξήχθησαν με την εθελοντική βοήθεια 40 εμψυχωτών – εθελοντών καθώς και με το προσωπικό των Βιβλιοθηκών που υποστήριξαν τις δραστηριότητες .

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 50 ώρες μαθημάτων εκμάθησης σκακιού που τα παρακολούθησαν 72 παιδιά, αφού δημιουργήθηκαν τμήματα αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές-εμψυχωτές:

Αθηνά Ντούλια, Ιωσήφ Αλυγιζάκη, Μάριο Ιωαννίδη, Αργιέτα Νικολακάκη, Κώστα Θεοδωράκη, Ελενα Παπαδομαρκετάκη, Κατερίνα Δασκαλάκη, Ελλη Γράβαλλου, Ελένη Μαραθάκη, Ματσαμά Κυριακή, Αγγέλα Μάλμου, Στέλλα Αλιγιζάκη, Λεωνίδα Κακάρογλου, ΓωγώΨαρρά, Αλεξάνδρα Καντηλιεράκη, Κυριάκο Βασιλομανωλάκη, Μεταξία Καρολεμέα, Μαρία Μαράκη, Ελένη Ιορδανίδου, Αγγελική Ζουμπεκλή, Αργυρώ Μουντάκη, Γιώργο Καλογεράκη, Παναγιώτα Κίτσου, Αντώνη Φουντουλάκη, Μαρινέλλα Βλαχάκη, Φωτεινή Σεγρεδάκη, Δημήτρη Νικολακάκη, Βίκυ Κόλλια, Στέλλα Αγγελάκη, Σμαράγδα Γαλημιτάκη, Εύα Τσεπαπαδάκη, Θεανώ Πατακάκη, Κατερίνα Χεγκάζη, Θεανώ Μποράκη, Φωκά Κώστα, Μαριτίνα και Ελλη.

 Ευχαριστούμε τα παιδιά για την αθρόα συμμετοχή τους και τους γονείς για την βοήθεια τους και την προσφορά των εδεσμάτων και της μουσικής επένδυσης στα αποχαιρετιστήρια πάρτι και τον κ. Σταθάκη Βασίλη για την προσφορά των λιχουδιών σε εκδηλώσεις μας.

Τέλος, ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 2η συνεχή χρονιά και για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης μας με δωρεά βιβλίων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών.

p1

p1

p3

p4

p5p6

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021