main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/2/13,Επίσκεψη αντιπροσωπείας Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Τέλ-Αβίβ στο Δήμο Χανίων & τη ΔΕΔΙΣΑ: για την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων

Επίσκεψη στον Δήμο Χανίων και στην ΔΕΔΙΣΑ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2013, από αντιπροσωπεία του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας του Τέλ-Αβίβ, πρωτεύουσας του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Α'' Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Φορέα κ. Doron Sapin και τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Amos Rabin, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Πρόεδρο της Τεχνικής Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο.

 

Η αντιπροσωπεία του Τελ Αβίβ, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ, Βασίλη Καστρινάκη, την Αντιπρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ και πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Μαρία Κοκκινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων για την χώρα τους, η οποία εμφανίζει υστέρηση στην επεξεργασία πριν την Υγειονομική Ταφή και για το σκοπό αυτό έγινε ξενάγηση στο εργοστάσια της ΔΕΔΙΣΑ, όπου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του.

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Β. Καστρινάκης ανέφερε στη διάρκεια ξενάγησης του ότι «ο σχεδιασμός, η τεχνολογία και οι τεχνικές διαχείρισης του ΧΥΤΑ έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η εξέλιξη συνεχίζεται, με κύριο στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από τη διασπορά των απορριμμάτων καθώς και οι οσμές, αφού κατά την υγειονομική ταφή τα απορρίμματα διαστρώνονται, συμπιέζονται, και στο τέλος της ημέρας σκεπάζονται με αδρανές υλικό (χώμα, μπάζα, κομπόστ κλπ)».

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε η Αντιπροσωπεία του Τελ Αβίβ και για το πρόγραμμα καθαριότητας «πόρτα – πόρτα» του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ, με τα μέλη της Αντιπροσωπείας να συγχαίρουν το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, για τη δράση αυτή στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν μαζί του. Πέραν των παραπάνω κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Δήμαρχο Χανίων έγινε εκτενής συζήτηση και για μία σειρά άλλων ζητημάτων επικεντρώνοντας κυρίως στον τομέα του τουρισμού και στις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας, μεταξύ Τέλ-Αβίβ και Δήμου Χανίων.

 Από την πλευρά του, ο Α'' Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Φορέα κ. Doron Sapin δήλωσε ενθουσιασμένος από το επίπεδο καθαριότητας που υπάρχει στο Δήμο Χανίων και συνεχάρη το Δήμαρχο Χανίων και τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ για το λόγο αυτό. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών και γι΄ αυτό προσκάλεσε τόσο τη Δημοτική Αρχή των Χανίων όσο και τη ΔΕΔΙΣΑ να επισκεφτούν το Τελ Αβίβ με στόχο την ενδυνάμωση της δικτύωσης και της ανάπτυξης συνεργειών.

p1

p2

#Χανιά ,#ΔΕΔΙΣΑ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά