main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/11/2014, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με κατοίκους της Αμπεριάς: Στο πλαίσιο της Ε.Ε.Τ.Δ.

«Στόχος μας είναι να έχουμε άμεση επικοινωνία με τους δημότες για ένα θέμα, που τους απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό και αφορά τη διαχείριση και βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει ένας κοινόχρηστος χώρος». Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σήμερα, Κυριακή 16/11/2014, από τη συνοικία της Αμπεριάς, όπου στο πλαίσιο των δράσεων, που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) υπήρξε συνάντηση με τους κατοίκους για την αξιοποίηση του πάρκου της περιοχής.

«Υπάρχει ένας χώρος πρασίνου, έκτασης 6 στρεμμάτων, ο οποίος είναι αδιαμόρφωτος και παρουσιάζει διάφορα προβλήματα, όπως καταπατήσεις και άλλες αυθαιρεσίες. Είχε ξεκινησει κατά το παρελθόν μία πρωτοβουλία, η οποία όμως δεν συνεχίστηκε. Βρισκόμαστε εδώ ως δημοτική αρχή για να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να προσδιορίσουμε τι θέλουν για το χώρο και να προσαρμόσουμε αυτές τις επιθυμίες και τις ανάγκες σε μία μελέτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τη χρηματοδότηση του έργου η δημοτική αρχή θα προχωρήσει με δικά της μέσα στη βελτίωση και διευθέτηση του χώρου. «Αυτή η εικόνα επι των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

«Χαίρομαι, που σήμερα είμαστε εδώ με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Αν η δημοτική αρχή αγκαλιάσει την “τοπική δημοκρατία” και την κάνει πράξη, θα γίνει εδώ ένα στολίδι για την πόλη», δήλωσε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”, Γιάννης Σαρρής, που υπήρξε ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπεριάς.

«Έχουμε την ελπίδα ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει, υπάρχει ανταπόκριση από τον Δήμο και θετικό κλίμα», δήλωσε από την Πρωτοβουλία των κατοίκων η κα. Ιουλία Κορομηλιά, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι ζητούν ένα ολοκληρωμένο πάρκο αναψυχής, ήπιου αθλητισμού, με χώρους πρασίνου. Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κα. Κορομηλιά το πάρκο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για περιφερειακό φωτισμό και αντιμετώπιση των καταπατήσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας, Γιώργος Φραγγεδάκης, Καθαριότητας & Πρασίνου, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης, Οικονομικών, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων ως «Πόλη 12 Αστέρων» συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.), διοργανώνοντας έως τις 19 Νοεμβρίου 2014 σειρά δράσεων, που σχετίζονται με το φετινό θέμα της Ε.Ε.Τ.Δ: «Συμμετοχική Δημοκρατία: Μοιράζομαι - Προτείνω – Αποφασίζω».

p1

p2

p3

p4

 

 

logo imageσυμβαίνει

Δεύτερος κύκλος εμβολιασμών στις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων
Μουσική Βραδιά με τον Μίκη: Από το Συγκρότημα «Νότιος Άνεμος» στις 16/8 2021, στο νέο Αμφιθέατρο Λενταριανών
Παράταση έκθεσης «Παλίμψηστο» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Έως τις 10 Αυγούστου
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 2 έως και τις 8 Αυγούστου
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη: Στις 04/08/2021
Η 9η Έκθεση Βιβλίου από 1 έως 14/8/2021 στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
Ανοιχτά Πανιά 2021: Performance σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και μουσικής «Ad locum», στο Ρωσικό Στρατώνα και εκπαιδευτικό εργαστήρι για ενήλικες
Έναρξη 2ης κατασκηνωτικής περιόδου για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2021: Απο 29/07 έως 18/08
Όλες οι προβολές του θερινού κινηματογράφου στον Δημοτικό Κήπο