main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/3/2014,Με βράβευση των εθελοντριών του Δήμου Χανίων : Τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικής δημιουργίας του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών “ΙΡΙΣ”

Εθελοντές και εθελόντριες του Δήμου Χανίων βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στην προώθηση του εθελοντισμού, την προσφορά και την εθελοντική δράση τους στον Δήμο Χανίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης εικαστικής δημιουργίας του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών “Ιρις”, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο 8 Μαρτίου στο Γυαλί Τζαμισί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου, γυναικών και εθελοντών του Δήμου, εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη, του Βουλευτή Χανίων, Κυριάκου Βιρβιδάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, της Αντιδημάρχου, Χρυσούλας Χατζηδάκη, του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων, Νίκου Παπαντωνάκη, της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων “ΙΡΙΣ”, Ζαχαρένιας Σημαντηράκη, κ.ά.

Στον χαιρετισμό, που απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε ότι η 8η Μαρτίου αποτελεί επέτειο – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου. Ο λόγος του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας δεν είναι η διαφορετικότητα της, αλλά η τιμή και η αναγνώριση των πολλαπλών αγώνων, που έδωσαν και δίνουν οι γυναίκες για να κατακτήσουν αυτονόητα δικαιώματα και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους”. Ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις εθελόντριες του Δήμου Χανίων αλλά και στην ομάδα Καλλιτεχνών Γυναικών “ΙΡΙΣ” για τη σημαντική συνεισφορά τους σε διάφορους τομείς στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “Για όλες αυτές τις γυναίκες, που αγωνίζονται καθημερινά στο στίβο της ζωής, ένα ευχαριστώ δεν είναι ποτέ αρκετό. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία να υποκλιθούμε στο μεγαλείο αυτής της προσφοράς και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Είναι μια ευκαιρία να συμπαρασταθούμε στον αγώνα σας για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε τη σημαντική προσφορά σας στην ανάπτυξη και την ευημερία της σύγχρονης κοινωνίας. Τιμούμε τον πολυδιάστατο ρόλο σας, στον οποίο ανταποκρίνεστε με δυναμισμό και μεγάλη επιτυχία”.

Χαρακτηρίζοντας ως επέτειο – σύμβολο αγώνων και κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου την 8η Μαρτίου η Αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, αρμόδια σε θέματα παιδείας και κοινωνικής πολιτικής, μίλησε για τη συνεχή και ουσιαστική δράση της Δημοτικής Επιτροπής για την Ισότητα, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι “οι δράσεις του Δήμου σε επίπεδο πρόληψης και μέριμνας είναι στοχευμένες κάτι που έχει αναγάγει τον Δήμο Χανίων ανάμεσα στους πρώτους πανελληνίως, που εφαρμόζουν πολιτική και δράσεις υπέρ της καταπολέμησης του φαινομένου της ανισότητας”.

Η κα. Χατζηδάκη αναφέρθηκε στη σημασία του Ξενώνα Φιλοξενίας και του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την ισότητα, ανακοινώνοντας ότι την προσεχή Τετάρτη αυτό θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Όπως η ίδια τόνισε: “Είναι ένα σχέδιο δράσης, που προωθεί καινοτόμες ενέργειες στον τομέα της γυναικείας επιχειρηματικότητας”.

Αναφερόμενη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Χανίων “ΙΡΙΣ” κα. Ζαχαρένια Σημαντηράκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι “εμείς οι γυναίκες φέρνουμε το μήνυμα της τέχνης, της δημιουργίας, του χρώματος. Η ερμηνεία του ονόματός μας είναι τριπλή”, συμπληρώνοντας ότι η έκθεση θα λειτουργήσει για μια εβδομάδα, τιμώντας το φύλο και τις δημιουργίες μας.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, στέλνοντας τις ευχές του τόνισε χαρακτηριστικά: “Όπως συνηθίζω να λέω, η γιαγιά μου με μεγάλωσε, η μητέρα μου με ενέπνευσε η γυναίκα μου με στηρίζει και η κόρη μου μου επιτρέπει να βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον. Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλες τις γυναίκες όπου και αν βρίσκονται”.

foto

 

#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου