main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/11/2014, Σύσκεψη για τα προβλήματα των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων: Παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Η μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, η ανακαίνιση της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, η αγορά νέου οχήματος για τις ανάγκες της Κινητής Βιβλιοθήκης, καθώς και η ίδρυση Παιδικών - Εφηβικών Βιβλιοθηκών στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων αποτέλεσαν τα ζητήματα, που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Βαρβάρας Περράκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Νεκτάριου Αλεξανδράκη, της Προϊσταμένης των Βιβλιοθηκών, Παρασκευής Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Χανίων.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στους χώρους, που βρίσκονται τα βιβλιοστάσια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς λόγω της συνεχούς αύξησης του υλικού, οι συγκεκριμένοι χώροι αναπτύσσονται καθ’ ύψος, σε πυκνές σειρές, χωρίς να είναι εφικτή η ελεύθερη πρόσβαση του αναγνωστικού κοινού.

Παράλληλα, λόγω της έλλειψης χώρου, δεν αναδεικνύεται η πλούσια συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το αρχειακό υλικό, τα σπάνια ντοκουμέντα, οι συλλογές των σπουδαίων δωρητών της, ενώ δεν είναι δυνατή και η ανάπτυξη ανεξάρτητου Τμήματος Περιοδικών και Εφημερίδων, η έκθεση φωτογραφιών, σπάνιων χαρτών και ημερολογίων.

Αναφορικά με την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου κρίνεται απαραίτητη η ανακαίνιση της, καθώς αποτελεί δομή, που εγκαινιάστηκε πριν από 27 χρόνια, έχοντας στη συλλογή της 2.500 τόμους βιβλίων, ενώ σήμερα αριθμεί περισσότερους από 17.000 τόμους και τους χώρους της επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά καθημερινά.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής των Χανίων αναγνωρίστηκαν τα χρόνια προβλήματα αλλά και η ανάγκη εξασφάλισης ενός δυναμικού μέλλοντος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ενώ υπήρξε η δέσμευση της άμεσης ενεργοποίησης και διερεύνησης των διαδικασιών επίλυσης των ανοιχτών ζητημάτων για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε, τέλος, ότι η συνολική προσφορά των Δημοτικών Βιβλιοθηκών είναι πολύτιμη για τους πολίτες όλων των ηλικιών, όπως αποδεικνύει ο εντυπωσιακός αριθμός των συμμετεχόντων είτε στον δανεισμό βιβλίων, είτε στα προγράμματα και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

p1

 

 

 

 

#Βιβλιοθήκες,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021