main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/12/2011, Χρηματοδότηση των Εργασιών Περάτωσης για το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων από την ΟΠΑΠ Α.Ε.: Σημαντικές Ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. για χρηματοδότηση των εργασιών περάτωσης των εγκαταστάσεων του Ποδηλατοδρομίου Χανίων, που βρίσκεται στην περιοχή Καθιανά της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 10/12/2011, από τα Χανιά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννης Σπανουδάκης.

 

Ο κ. Σπανουδάκης, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου, όπου ξεναγήθηκε στο έργο και ενημερώθηκε για τις εργασίες, που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και για το σύνολο των εργασιών, που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου, μεταξύ των οποίων η εξωτερική περίφραξη και η βελτίωση της πίστας.

 

Τον κ. Σπανουδάκη υποδέχτηκαν στο Ποδηλατοδρόμιο ο Δήμαρχος Χανίων, οι Βουλευτές, Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου, Δημήτρης Αναστασάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

 

«Πρόκειται για ένα Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών προδιαγραφών, η ολοκλήρωση και η λειτουργία του οποίου θα αποτελέσει μεγάλο στήριγμα όχι μόνο για τον αθλητισμό της πόλης των Χανίων αλλά ολόκληρης της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανουδάκης, γνωστοποιώντας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Ακρωτηρίου, ότι το ποσό της χρηματοδότησης του έργου ανέρχεται στα 400.000 €.

 

Ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε επίσης στους βασικούς άξονες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε. μεταξύ των οποίων είναι και αυτός της οικονομικής ενίσχυσης για τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες στις οποίες  αθλούνται εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες, μέλη ερασιτεχνικών σωματείων. «Το Ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, πέρα από αυτές τις προοπτικές, προσφέρεται και στην κατεύθυνση του αθλητικού τουρισμού, έναν τομέα τον οποίο δυστυχώς δεν έχουμε αναπτύξει στη χώρα μας, αν και διαθέτουμε τις κλιματολογικές συνθήκες, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως τουριστικές υποδομές», κατέληξε ο κ. Σπανουδάκης.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του θέματος, επισημαίνοντας ότι για το εν λόγω έργο τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι συνεργάτες του ασχολήθηκαν επισταμένως από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους. «Δώσαμε τον αγώνα μας με τεκμηριωμένη διεκδίκηση σε πολλά Υπουργεία και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. που άκουσε, μελέτησε και αποφάσισε από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας τη χρηματοδότηση του έργου για την αποπεράτωση του», ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.  

 

«Υπάρχουν δείγματα καλής αντιμετώπισης των ζητημάτων του Δήμου από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. με πρώτο τη χρηματοδότηση με 60.000 € του Δήμου για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών τομών στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία της διεκδίκησης, την παραχώρηση της χρήσης και την αποδοχή του αιτήματος της χρηματοδότησης. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκουλάκης τη Δευτέρα 12/12/2011 θα συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα το Ποδηλατοδρόμιο, καθώς μέχρι τις 31/12 είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες.

 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, παρεμβαίνοντας τόνισε ότι η αποπεράτωση του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρόμιου Ακρωτηρίου όχι μόνο θα διασφαλίσει έναν σύγχρονο χώρο προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών, αλλά παράλληλα θα εξασφαλίσει τη φιλοξενία πολλών αθλητών από όλη την Ευρώπη, που επιζητούν ανάλογα ποδηλατοδρόμια για την προετοιμασία τους, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο. «Η Ομοσπονδία», όπως ανέφερε, «προτίθεται να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμη και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου».

 

 Το Ποδηλατοδρόμιο των Χανίων αποτελεί το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο εκτός Αττικής, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να καταστεί κέντρο προπονήσεων αθλητών απ’ όλο τον κόσμο. Η κατασκευή του Ποδηλατοδρομίου είχε διακοπεί, λόγω έλλειψης πιστώσεων και ενώ ήδη είχε φτάσει στην τελική φάση των εργασιών, προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα Χανιά λειτουργούν ποδηλατικές ομάδες με σημαντικές διακρίσεις.

p1

p2

p3

#Ακρωτήρι,#Αθλητισμός ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9
Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»
Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας 2021: Σήμερα «Πάμε Σούδα» και την Κυριακή πεζοπορία στο φαράγγι του Κυκλάμινου
«Κόσμος Σε Κίνηση»: Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση μνήμης και παρουσίαση βιβλίου για το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον»: Στις 20/09/2021
Επετειακές Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Αγιος Πολύκαρπος», για τα 99 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή: Στις 19/9/2021
Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τον Σύλλογο «Ορίζοντα»
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο του Ταρπον Σπρινγκς των Η.Π.Α.
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 13 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021
Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon
Η «11χρονη αρχαία Αθηναία» Μύρτιδα στα Χανιά - Έκθεση: «ΜΥΡΤΙΣ - Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στον χώρο του Γιαλί Τζαμί