main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

26/10/2011, «Πόλη 12 Αστέρων» τα Χανιά Εκδηλώσεις από το Δήμο Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Στις δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας» (Ε.Ε.Τ.Δ.), θα συμμετάσχει ο Δήμος Χανίων από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου 2011 και μάλιστα - για πρώτη φορά - ως «Πόλη 12 Αστέρων» («12 Star City»), διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο καθώς και στη συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Τοπικό Επίπεδο, θέμα στο οποίο είναι και αφιερωμένες οι φετινές πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις της Ε.Ε.Τ.Δ.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» αποτελεί μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση με εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ταυτόχρονα από τις συμμετέχουσες τοπικές αρχές σε όλα τα κράτη μέλη, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση της τοπικής δημοκρατίας και να προωθηθεί η ιδέα της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτής έχει ενταχθεί και το πρόγραμμα  «Πόλεις 12 Αστέρων»,το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει και να ενισχύσει την πολιτική δέσμευση των Ο.Τ.Α. ως προς την ευαισθητοποίηση των πολιτών τους στη σημασία της τοπικής δημοκρατίας, το ρόλο των δημοτικών συμβούλων καθώς και να συμβάλει στην ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί από το Δήμο Χανίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2011, περιλαμβάνουν:

§         31/10/2011 έως 4/11/2011, Ώρα 10:00 – 13:00

Λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα τοπικής δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ταυτόχρονη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή ιδρύματα, όπως Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ΚΕΠΑΔ, ΑΡΣΙΣ, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Συνήγορο του Πολίτη, Διεθνής Αμνηστία, Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, PR.A.K.S.I.S, Οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ, Fair Trade Hellas, Μη Κερδοσκοπική εταιρεία ΔΡΩ.

§         31/10/2011 έως 4/11/2011

«Πάρε το σύμβουλό σου στο σχολείο». Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία από αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, προκειμένου να ενημερώσουν τους νέους και να τους ευαισθητοποιηθούν για τις τοπικές υποθέσεις, να τους καλέσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ως θεσμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και να συζητήσουν μαζί τους θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

§         31/10/2011 έως 4/11/2011, Θέατρο «Δ. Βλησίδης»

Προβολή ταινίας με τίτλο «LES CHORISTES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ» (2004), με ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια 93 λεπτά

Δωρεάν για όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

§         3/11/2011, Ώρα 17:30 – 20:30, Συνεδριακή αίθουσα Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Δημόσια Συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκή Στρατηγική και Πολιτικές για μια βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας των πολιτών για την “Ευρώπη του 2020”», με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών & Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ν. Χανίων.

Η συζήτηση θα προβληθεί σε ζωντανή σύνδεση από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων (www.chania.gr).

§         5/11/2011, Ώρα 10:30 – 13:30, Αίθουσα Εκδηλώσεων Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Ημερίδα με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα & Τοπικές Πολιτικές: Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για την προάσπιση των θεμελιωδών ελευθεριών».

Ομιλητές:

-        Μόσχος Γεώργιος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού, 

-        Σαγιάς Ιωάννης, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στον Τομέα Ποιότητας Ζωής, 

-        Αργυροπούλου – Χρυσοχοΐδου Αγγελική, Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

§         5/11/2011, Θέατρο «Δ. Βλησίδης»

Προβολή ταινιών

18:00 – 19:40 «LES CHORISTES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ» (2004), με ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια 93 λεπτά

20:00 – 22:00 «All the Invisible Children» (2005), με ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια 116 λεπτά

Δωρεάν για όλους τους πολίτες

§         6/11/2011, Ώρα 10:00 – 14:00, Εκθεσιακό χώρο Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Τουρνουά Σκάκι

Συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.

Τέλος, ο Δήμος Χανίων θα προβάλλει μέσω της ιστοσελίδας του [www.chania.gr] το θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας και θα αναρτήσει ηλεκτρονικά κάθε δράση/εκδήλωση που σχετίζεται με αυτήν.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» (Ε.Ε.Τ.Δ.) αποτελεί μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση με ταυτόχρονες εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, με παρότρυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του κάθε Υπουργείου Εσωτερικών από τις συμμετέχουσες τοπικές αρχές σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση της τοπικής δημοκρατίας, να προωθηθεί η ιδέα της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο και να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των πολιτών και των αιρετών εκπροσώπων τους.

 

Στόχος της Ε.Ε.Τ.Δ. είναι η συνάντηση των τοπικών πληθυσμών με τους αιρετούς εκπροσώπους σε εθνικές ή τοπικές εκδηλώσεις για την ενδυνάμωση των συνδέσμων μεταξύ των αιρετών εκπροσωπών και πολιτών, η αύξηση της συμμετοχής πολιτών σε τοπικά θέματα και στις δημοκρατικές διαδικασίες, η αύξηση της γνώσης των τοπικών δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, η πληροφόρηση και κατανόηση των τοπικών αρχών στις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών και η διευκόλυνση της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των τοπικών αρχών.

 

Η Ε.Ε.Τ.Δ. για πρώτη φορά ξεκίνησε ως εκδήλωση το 2007 για να τονίσει την 50ή επέτειο υπεράσπισης της τοπικής δημοκρατίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας θα παραχωρηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12.00, στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων.

p1

p2


#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά

logo imageσυμβαίνει

«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9
Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»
Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας 2021: Σήμερα «Πάμε Σούδα» και την Κυριακή πεζοπορία στο φαράγγι του Κυκλάμινου
«Κόσμος Σε Κίνηση»: Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση μνήμης και παρουσίαση βιβλίου για το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον»: Στις 20/09/2021
Επετειακές Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Αγιος Πολύκαρπος», για τα 99 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή: Στις 19/9/2021
Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τον Σύλλογο «Ορίζοντα»
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο του Ταρπον Σπρινγκς των Η.Π.Α.
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 13 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021
Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon
Η «11χρονη αρχαία Αθηναία» Μύρτιδα στα Χανιά - Έκθεση: «ΜΥΡΤΙΣ - Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στον χώρο του Γιαλί Τζαμί