Είσοδος      |     
Χανιά μου
Chania Book Festival 2023

Πρόσκληση ενδιαφέροντος εθελοντών για το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 21-25.6.2023 15 Μαΐου 2023


Αγαπητές φίλες & φίλοι,

 

Ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης με μεγάλη χαρά συνδιοργανώνουν φέτος το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων από την Τετάρτη 21 έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. Αν θέλετε να ζήσετε κι εσείς στον ρυθμό αυτής της μεγάλης γιορτής του βιβλίου στα Χανιά, παρέχοντας εθελοντικά υποστήριξη για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του πολιτιστικού προγράμματος, μπορείτε να στείλετε μια αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας την πρόθεσή σας να γίνετε μέρος της ομάδας του Φεστιβάλ, με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση chaniabookfestival@gmail.com έως και τις 26 Μαΐου. Οι δεξιότητες επικοινωνίας, η καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας -και βέβαια, η αγάπη σας για τα βιβλία!- είναι οι βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σας. Οι εθελοντές θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία από τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του πενθήμερου 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες που σχετίζονται με την υποδοχή και την καθοδήγηση του κοινού και την επίβλεψη της ομαλής ροής των εκδηλώσεων, σε στενή συνεργασία πάντα με την ομάδα έργου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκρισή σας και θα χαρούμε να είστε μαζί μας στη δεύτερη χρονιά αυτού του νέου πολιτιστικού θεσμού που φιλοδοξεί να διευρύνει τη φιλαναγνωσία, αναδεικνύοντας τα Χανιά σε τόπο συνάντησης σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών και διανοουμένων, και ανθρώπων του βιβλίου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Ομάδα Έργου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

 

 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, αυτός ο νέος αμιγώς «φεστιβαλικός» θεσμός του βιβλίου στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε το 2022 (29.6-3.7.2022), συγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 επισκέπτες, τόσο από τα Χανιά όσο και από άλλα μέρη της Κρήτης, της Ελλάδας και το εξωτερικό, οι οποίοι παρακολούθησαν τις περισσότερες από 60 εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg, Άγρα, Άπαρσις, Διόπτρα, Εκκρεμές, Έρεισμα, Ίκαρος, Καστανιώτης, Κέδρος, Κείμενα, Μεταίχμιο, Μετρονόμος, Μίνωας, Πατάκης, Πόλις, Ποταμός, Πυξίδα της Πόλης, Ραδάμανθυς, κ.ά., με τη συμμετοχή πλέον των 100 ομιλητών - συγγραφέων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, εκδοτών, ακαδημαϊκών και μεταφραστών.

Φωτο: https://www.flickr.com/photos/chaniabookfestival/albums (© Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας)