main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

Δημόσια Υγεία

Η δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Χανίων υλοποιεί συνεχώς αλλεπάλληλες δράσεις. Ο Δήμος Χανίων υιοθετώντας μια συνολική στρατηγική αντίληψη για την προώθηση πολιτικών για την υγεία οφείλει να είναι υπερασπιστής της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών και της ανάπτυξης πολιτικής αλληλεγγύης. Η προσπάθεια αυτή, επικεντρώνεται στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας υλοποιώντας δράσεις και αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού σε όλη την κοινότητα και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε τα παρακάτω:

1.  Τεστ Παπ σε περίπου 600 γυναίκες, αφού ο Δήμος συνεργάστηκε και χρηματοδότησε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και δωρεάν μαστογραφίες σε περίπου 200 γυναίκες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

2. Πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” και τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και εθελοντές του Δήμου Χανίων. Σε παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαριγκολογικό έλεγχο υποβλήθηκαν 650 μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης.

3. Σειρά εμβολιασμών για παιδικές ασθένειες σε καταυλισμούς Ρομά κι εμβολιασμό κατά της φυματίωσης σε μαθητές δημοτικών σχολείων, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

4. Προχωρήσαμε το 2012 στην προμήθεια απινιδωτών (τον ένα από τους οποίους τοποθετήσαμε στο Δημαρχείο και τον άλλο σε μηχανή της Δημοτικής Αστυνομίας) και υλοποιήσαμε, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με συμμετοχή Δημοτικών Αστυνομικών, άλλων υπαλλήλων του Δήμου.

5. Διαδοχικές εθελοντικές αιμοδοσίες με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αγ. Ιωάννης και άλλους φορείς.

6. Συγκέντρωση φαρμάκων που διανέμονται σε ιδρύματα και συλλογικότητες όπως τους Γιατρούς του κόσμου και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

7. Εκπαιδευτικά προγράμματα απευθυνόμενο σε μαθητές του δημοτικού και ιδίως σε παιδιά ευάλωτων ομάδων (Ρομά), με στόχο την παροχή πληροφοριών για τα μικρόβια και τις λοιμώξεις.

8.  Διαδραστικά μαθήματα από εθελοντές διατροφολόγους σε πολλά σχολεία του Δήμου μας σχετικά με την αξία της υγιεινής διατροφής και μάλιστα της κρητικής.

9. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

10. Προγράμματα ενημέρωση σε θέματα πρόληψης , σωματικής και ψυχικής υγείας,  τρίμηνης διάρκειας, για με διανομή κι έντυπου υλικού.

 

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά

logo imageσυμβαίνει

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων με εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες
Σύγκληση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 27/09/2021
"Η Χαλέπα τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη": Συναυλία από το "Κύτταρο Χαλέπας" στις 27/9
Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για το Κίνημα των Μουρνιδών: Στις 27/9 στη Δ.Κ. Μουρνιών
Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων: Στις 25/9
Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/09/2021
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 20 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021
«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9
Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon
Η «11χρονη αρχαία Αθηναία» Μύρτιδα στα Χανιά - Έκθεση: «ΜΥΡΤΙΣ - Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στον χώρο του Γιαλί Τζαμί