Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 25/04/2012 04:04

25/04/2012, Επίσκεψη Φιλανδών δημοσιογράφων στον Δήμο Χανίων

Φιλανδούς δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέπτονται το Νομό μας, προσκεκλημένοι της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, υποδέχτηκαν σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης και η εντεταλμένη σε θέματα Τουρισμού Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Κοκκινάκη.

Καλωσορίζοντάς τους, ο κ. Ξυνίδης, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με τη Φιλανδία και στις σχέσεις συνεργασίας οι οποίες έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών στον εμπορικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό τομέα.

Τόσο ο ίδιος όσο και η κα Κοκκινάκη επεσήμαναν το γεγονός ότι η Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πρώτο τουριστικό προορισμό για τους Φιλανδούς τουρίστες.

Αναφέρθηκαν ακόμη στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων για την προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών και την ανάδειξη τόσο της πόλης μας όσο και της ευρύτερης περιοχής σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Έφεραν δε, ως παραδείγματα την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, του αθλητικού και φυσιολατρικού τουρισμού καθώς και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νησιού, με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις με θέμα την Ελληνική Γαστρονομία, συνεργασία με ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού για παρουσίαση και ανάδειξη της κρητικής διατροφής, κ.α.

Από την πλευρά τους οι Φιλανδοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις ομορφιές του τόπου μας, τα μνημεία του και τον πλούσιο πολιτισμό του, τις γαστρονομικές του ιδιαιτερότητες  αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του.

photo1

photo2