Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 07/02/2012 02:02

7/2/2012, Ολοκληρώθηκε ο Κύκλος Μαθημάτων της Σχολής Γονέων του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων

O Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων της Σχολής Γονέων, που ξεκίνησε στις 31/10/2011 και τελείωσε στις 6/02/2012 . Η ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την ανάπτυξη του παιδιού, η αναγνώριση του εαυτού τους και των ρόλων τους, η καλή επικοινωνία, καθώς και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των παιδιών αποτελούν ζητούμενα.  Η φιλοσοφία και το περιεχόμενο των Σχολών Γονέων αποβλέπουν στην εξασφάλιση εκείνων των συνθηκών που επιτρέπουν τη θετική προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη της προσωπικότητας και προάγουν τις αρχές της ψυχικής υγείας στην οικογένεια  .Η γονική φροντίδα είναι πια κάτι πολύ παραπάνω από το ένστικτο του πως μεγαλώνεις παιδιά. Απαιτεί γνώση, υποστήριξη και προετοιμασία πάνω στις ανάγκες της κάθε αναπτυξιακής φάσης του παιδιού.

Στη Σχολή Γονέων πραγματοποιήθηκαν έντεκα δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα, απόγευμα 6:00 -8:00μμ στο  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, που βρίσκεται στην Επισκόπου Νικηφόρου 31 στην Παλιά Πόλη.

      Η ομάδα αφορούσε γονείς που έχουν  παιδιά στην βρεφική-προσχολική ηλικία και τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: H επικοινωνία στην οικογένεια, η αναγνώριση και έκφραση των  συναισθημάτων, ο φόβος, η ζήλεια, η επιθετικότητα, η αυτοεκτίμηση, τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η ψυχολογία του πένθους και οι μαθησιακές δυσκολίες .Η ομάδα   ήταν βιωματική, τα μέλη της είχαν τη δυνατότητα συζήτησης και  ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, την έκφραση των  συναισθημάτων τους καθώς και την  ανίχνευση των  αναγκών τους.  Ενημερώνουμε ότι αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει νέα ομάδα γονέων.

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 28213-41629& 41630 από τις 9.00-2.00 καθημερινά, υπεύθυνη των ομάδων Μαλανδράκη Κατερίνα, Ψυχολόγος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με αφορμή τη λήξη του κύκλου μαθημάτων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Ο θεσμός των Σχολών Γονέων είναι απαραίτητος, προκειμένου να στηριχθούν οι γονείς στον δύσκολο ρόλο τους και πολύ περισσότερο στις δύσκολες αυτές μέρες, που διανύουμε. Για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή στηρίζει και ενισχύει  τις δράσεις,  που υλοποιούνται από το επιστημονικό προσωπικό του  Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής –Παιδείας». 

P1