Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 17/09/2012 12:09

17/9/2012, «Ένα σύγχρονο αθλητικό έργο αποδίδεται στην τοπική κοινωνία»: Αναφορές Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη στην τελετή αγιασμού στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων

«Ένα μεγάλο έργο, ένα υπερσύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό αθλητικό κέντρο  αποδίδεται στην τοπική κοινωνία και στη νεολαία μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε σύντομη ομιλία του στην τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής του, παρουσία του βουλευτή Χανίων και Αντιπροέδρου της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Α. Βουλγαράκη, Αντιδημάρχων και μελών του ΔΣ Χανίων, εκπρόσωπων φορέων της Αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε ότι «για τη Δημοτική Αρχή, η βελτίωση και η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Χανίων, αποτέλεσε – από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της - έναν από τους άξονες προτεραιότητας», προσθέτοντας ότι «για το σκοπό αυτό, είχαμε λάβει - ήδη από πέρυσι - την απόφαση αναβάθμισης του εν λόγω γηπέδου, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται και ο εκσυγχρονισμός μιας σειράς άλλων  αθλητικών υποδομών του Δήμου μας, όπως των γηπέδων αντισφαίρισης του ναυταθλητικού Κέντρου στη Σούδα και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγίας Μαρίνας».

Αναλυτικά, στην ομιλία του ο κ. Σκουλάκης, ανέφερε τα εξής:

«Ο Δήμος Χανίων, ως θεσμός που βρίσκεται κατ’ εξοχή δίπλα στον πολίτη, στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια καλλιέργειας και ανάπτυξης του αθλητισμού που αποτελεί μια θετική διέξοδο, κυρίως για την νεολαία του τόπου μας, σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και ο ρόλος μας στην υπόθεση αυτή καθοριστικός. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι με τον αθλητισμό σχεδόν γαλουχήθηκαν εξ’ ολοκλήρου κοινωνίες ολόκληρες.

Έννοιες και αξίες όπως η άμιλλα, η αθλητική αγωγή και η διαμόρφωση αθλητικού πνεύματος πρέπει να αποκτήσουν ξανά το πραγματικό τους νόημα μέσα στη σημερινή, σύγχρονη πραγματικότητα.

Ωστόσο πέρα από τη σωστή διαπαιδαγώγηση, το μέσο για να μπορέσουν τα παραπάνω να γίνουν πράξη, είναι και η ύπαρξη των κατάλληλων αθλητικών υποδομών.

Μια τέτοια υποδομή είναι και το ανακαινισμένο Δημοτικό γήπεδο των Περιβολίων, οι εργασίες ανακατασκευής του οποίου ολοκληρώθηκαν όπως άλλωστε είχαμε υποσχεθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα - χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα του δημοσίου θα έλεγα - με απόλυτη επιτυχία και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να επισημάνω ότι για τη Δημοτική Αρχή, η βελτίωση και η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας, αποτέλεσε – από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε - έναν από τους άξονες προτεραιότητας.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε, είχαμε λάβει - ήδη από πέρυσι - την απόφαση αναβάθμισης αυτού εδώ του γηπέδου ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται και ο εκσυγχρονισμός μιας σειράς άλλων  αθλητικών υποδομών του δήμου μας όπως των γηπέδων αντισφαίρισης του ναυταθλητικού Κέντρου στη Σούδα και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγίας Μαρίνας.

Με ιδιαίτερη λοιπόν χαρά παραδίδουμε σήμερα το ανακαινισμένο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων σε όλους τους Χανιώτες, οι οποίοι - από την Κυριακή - θα έχουν την ευκαιρία να το απολαμβάνουν παρακολουθώντας αγώνες της Α'' Εθνικής ποδοσφαίρου και πιθανόν και της Γ’ Εθνικής, για πρώτη φορά στα Χανιά!

Κυρίες και Κύριοι,

Το ποδόσφαιρο είναι το λαϊκότερο άθλημα στον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη συλλογική «εκτόνωση». Είναι η μεγαλύτερη συλλογική διασκέδαση. Είναι το μεγαλύτερο συλλογικό πάθος! Είναι εν τέλει το πιο σημαντικό ασήμαντο πράγμα στον κόσμο όπως έχει πει ο Εθνολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου Κριστιάν Μπρομπερζέ.

Για τους παραπάνω λόγους οφείλουμε και να στηρίζουμε και να προστατεύουμε το άθλημα. Να το προστατεύουμε από στρεβλώσεις, ακρότητες, φανατισμό, βία, ρατσισμό, παράνομη κερδοσκοπία ουσίες και αναβολικά. Γι’ αυτές τις στρεβλώσεις και ακρότητες πρέπει να συστρατευτούμε όλοι και επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι θα ασχολούμαι προσωπικά αξιοποιώντας την εμπειρία μου για τον περιορισμό τους.

Στο γήπεδο Περιβολίων όμως δεν θα φιλοξενείται μόνο το άθλημα του Ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ένα υπερσύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό αθλητικό κέντρο που αποδίδεται στην τοπική κοινωνία και στη νεολαία  μας και στις εγκαταστάσεις του οποίου, θα υλοποιούνται μια σειρά από προγράμματα Μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες (για παιδιά σχολικής ηλικίας, για ενήλικες άνδρες και γυναίκες)».   

p1

p2

p3