Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

5/6/2012, Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη ο «Αγροτικός Αύγουστος»

05.06.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 09:06

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, η 14η Παγκρήτια Έκθεση Προϊόντων Ποιότητας, με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ» που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

 Χαρακτηριστικό της επιτυχίας είναι η εξάντληση των προϊόντων των 23 εκθετών που συμμετείχαν στην έκθεση, ενώ επίσης με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων συντελέστηκαν και  εμπορικές συμφωνίες των εκθετών με μεγάλες αλυσίδες πώλησης τροφίμων της Συμπρωτεύουσας.

 Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, παρουσία των  δήμαρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη - ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια - και Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη καθώς και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, συμμετείχε πλήθος κόσμου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πέτρος Πετρακάκης, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και Χανίων κ.ά.

 Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στην υψηλή διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας η οποία όπως τόνισε αποτελεί «τη κορυφή της μεσογειακής διατροφής» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις κοινές παραδόσεις, τα έθιμα και γενικά τον ελληνικό δεσμό ενότητας των Κρητών και των Μακεδόνων».

  Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την μεταφορά της διοργάνωσης του Αγροτικού Αυγούστου από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι «η καρδιά της Κρήτης χτυπά σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες μέσα στην αγκαλιά της Θεσσαλονίκης».

 Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε το Δήμο Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη «που μας έδωσαν τη δυνατότητα να στήσουμε στο κέντρο της Πόλης της Θεσσαλονίκης αυτή την έκθεση με τα αντιπροσωπευτικά δείγματα των Κρητικών μας αγροτικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας αυτά τα προϊόντα, που συνθέτουν την Κρητική διατροφή και παράδοση» και προσέθεσε «φιλοδοξούμε με την έκθεση αυτή να φέρουμε τους κατοίκους της Μακεδονίας σε επικοινωνία με τον πολιτισμό της διατροφής μας και να τους κάνουμε κοινωνούς μέσα από την επαφή τους με τα προϊόντα του δικού μας ξεχωριστού τρόπου ζωής».

 Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χανίων έστειλε ένα ουσιαστικό μήνυμα στήριξης των τοπικών προϊόντων προς όλους τους καταναλωτές, σημειώνοντας:

«Χρέος μας είναι να επιστρέψουμε στη γη μας, στις ρίζες μας.

Να επαναφέρουμε τα αγνά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια.

Να καταναλώνουμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Να μετατρέψουμε επιτέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών….»

P1

P2

P3