Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 01/06/2012 02:06

1/6/2012, Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, επισκέφτηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου, το απόγευμα, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. George Frowick με τους συνεργάτες του, στο πλαίσιο επίσημης προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κρήτη.

 Τον Αμερικανό Ακόλουθο, υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Λειψάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη και η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βιβή Χουδαλάκη.

 Σε θερμό κλίμα ο κ. Λειψάκης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Πολιτισμού και ειδικότερα στην ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Μ. Σκουλάκη, σε θέματα που αφορούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες και την Κινητή Βιβλιοθήκη.

 Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ξενάγησαν το Μορφωτικό Ακόλουθο στους χώρους της Βιβλιοθήκης, παρουσιάζοντας του τους χώρους αυτής, το σπάνιο αρχειακό υλικό αλλά και τη συλλογή της προσωπικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Βενιζέλου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κα Χουδαλάκη στο έργο των Βιβλιοθηκών και στις πολλές και  ποικίλες δραστηριότητες που υλοποιούν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου μας.

 Κατά τη συζήτηση ο κ. George Frowick  αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, δωρεά ξενόγλωσσων βιβλίων για εμπλουτισμό της συλλογής των Βιβλιοθηκών και άλλες δράσεις,  με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

 Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχτηκαν συμβολικά δώρα και  προτάθηκαν ιδέες για μελλοντικές συνεργασίες σε πολιτιστικό επίπεδο.

P1