Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 07/12/2012 03:12

7/12/12, Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Αριστοτέλους στο Ακρωτήρι: με χρηματοδότηση του Δήμου Χανίων από το ΕΣΠΑ

 

Υπογράφηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Εμμ. Κεμεσίδη, η σύμβαση του έργου για την “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ” στο Ακρωτήρι με ανάδοχο την Κοιν/ξία  ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε. – Μαστραντωνάκης  Κων/νος στην οποία κατακυρώθηκε το έργο μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Το εν λόγω έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013), είχε αρχικό π/υ 1.200.000 €, ενώ η τελική δαπάνη εκτέλεσης αυτού ανέρχεται (μετά την έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος κατά τη φάση του διαγωνισμού) στο  ποσό των 766.308,50 €. 

 

Αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης ο  Δήμαρχος Χανίων  Μανώλης Σκουλάκης ανέφερε ότι «αφού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που είχαν προκύψει μετά το στάδιο της εκτέλεσης του διαγωνισμού είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης της οδού Αριστοτέλους στο Ακρωτήρι. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και με το οποίο στοχεύουμε τόσο στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όσο και στην ασφάλεια και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του Ακρωτηρίου».

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η οδός Αριστοτέλους αποτελεί την κεντρική κυκλοφοριακή αρτηρία της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου και το τμήμα της οδού που αφορά την παρούσα σύμβαση  εκτείνεται σε μήκος 850μ.  (780μ. πλήρους παρέμβασης) από τον κόμβο των Κουνουπιδιανών (Ελ. Βενιζέλου) έως τον κόμβο των Κορακιών. Αναλυτικότερα  το έργο περιλαμβάνει : 

 

* Την ανακατασκευή του υπάρχοντος κατεστραμμένου οδοστρώματος.

* Την οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για ικανό αριθμό οχημάτων

ώστε να μην επιβαρύνεται η κίνηση στην οδό και να εξυπηρετούνται

τα εμπορικά καταστήματα και οι κατοικίες.

* Την δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με

προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ.

* Την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη

εξυπηρέτηση της οδού και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων.

* Τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό (καθιστικές νησίδες, καλαθάκια

απορριμμάτων, κολωνάκια και κάγκελα, στάσεις λεωφορείου, θέσεις

στάθμευσης ποδηλάτων, κλπ.).

*Την φύτευση υψηλού πρασίνου.

p1