Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 12/07/2012 10:07

12/7/2012Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» - Εκδηλώσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων με επίκεντρο τα βιβλία!

Φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου μας για να κάνουν μια «βουτιά» στη δημιουργική ενασχόληση και στη ψυχαγωγία, με επίκεντρο τα βιβλία, συμμετέχοντας σε τουλάχιστον μια από τις 38 δράσεις που έχουμε σχεδιάσει να υλοποιήσουμε στα πλαίσια της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

 

Τα παραπάνω επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και Συντονιστής Επικοινωνίας της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», κ. Γαβριήλ Κουρής στα πλαίσια της δράσης «Μια κόκκινη κλωστή – Οι διαδρομές μιας κλωστής» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου στην παιδική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων και στην οποία οι μικροί αναγνώστες που συμμετείχαν διάβασαν το βιβλίο «Αντίο Καλτσούλη» του Benjamin Chaud, εκδ. Κόκκινο και έπαιξαν παιχνίδια με κουβάρια και κλωστές με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή των εμψυχωτών της δράσης, κ.κ. Χουδαλάκη Βιβή, Τζιάκη Δέσποινα και Καρβέλη Αρετή.

p1

Όπως τόνισε ο κ. Κουρής «μέσα σε 50 ημέρες – έως τα τέλη Αυγούστου – και με περισσότερες από 200 ώρες δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες, να φωτογραφήσουν, να φτιάξουν μικρές ταινίες, να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που θα αγκαλιάσουν την καρδιά και την ψυχή τους. Έως σήμερα ο αριθμός των παιδιών που έχουν δηλώσει ήδη συμμετάσχει ή έχουν εγγραφεί στις προσεχείς εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης μας, ξεπερνά τα 300 παιδιά!»

«Όλες αυτές οι δράσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς το μεράκι και την όρεξη για δουλειά των εργαζομένων των βιβλιοθηκών του Δήμου μας και ιδιαίτερα της προϊσταμένης κας B. Χουδαλάκη και γι’ αυτό θα ήθελα να τους συγχαρώ από καρδιάς για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν ώστε να μπορεί η βιβλιοθήκη μας να χαρακτηρίζεται ως πρότυπο μεταξύ των βιβλιοθηκών όλης της χώρας» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας.

«Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους 30 και πλέον εθελοντές και εμψυχωτές, για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση όλων αυτών των δράσεων της Βιβλιοθήκης καθώς και στην αμέριστη βοήθεια που έχουμε από το δίκτυο Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στα πλαίσια των «Διαδρομών με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κρήτης!» κατέληξε ο κ. Κουρής.

 

Δήμος Χανίων/Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Οι «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» σε αριθμούς… 

50 ημέρες… η διάρκεια των δράσεων της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

38 δράσεις… που υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

200 ώρες… δημιουργικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας για παιδιά

30 …οι εθελοντές και εμψυχωτές που στηρίζουν τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

300… τα παιδιά που έχουν δηλώσει έως σήμερα συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

p2

p3

p4