Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 23/08/2012 11:08

23/8/12 Λειτουργία «Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης της Απασχόλησης» : από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων

Μία ακόμη νέα υπηρεσία, στα πλαίσια του στόχου για αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών και ενίσχυση των μηχανισμών πληροφόρησης για την προώθηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, έθεσε σε λειτουργία η νέα Δημοτική Αρχή, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης σε συνέντευξη Τύπου,  παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή.

Πρόκειται για το «Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης», το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης, συστάθηκε με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και το οποίο έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις άλλες δομές πληροφόρησης των ανέργων για ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης, όπως π.χ. αυτές του ΟΑΕΔ.

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής – ο οποίος  έχει οριστεί με απόφαση Δημάρχου υπεύθυνος για τη λειτουργία του Γραφείου -  επεσήμανε ότι  βασική αρμοδιότητα του εν λόγω Γραφείου, είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των ανέργων δημοτών για τις ευκαιρίες απασχόλησης που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και στην αυτοδιοίκηση για την περιοχή του Δήμου αλλά και γενικότερα, ενώ ενημέρωση παρέχεται και για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων που υλοποιούνται στην εδαφική περιφέρεια αυτού.

 

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Κουρής, το Γραφείο μεριμνά για την ανίχνευση των δυνατοτήτων συμμετοχής του Δήμου σε τοπικά προγράμματα δράσης και τοπικές πρωτοβουλίες για την προώθηση και διεύρυνση της απασχόλησης στα όρια του Δήμου Χανίων.

 

Όπως ακόμη γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου το Γραφείο λειτουργεί πιλοτικά, από τον Ιανουάριο του 2012, έχοντας συμβάλλει όλο αυτό το διάστημα της λειτουργίας του, στην πληροφόρηση/εξυπηρέτηση πάνω από 2.800 συμπολιτών μας για μια σειρά από δράσεις και προγράμματα, όπως αυτό του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Πίνακας 1).

 

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείο Χανίων, στη συμβολή των οδών Υψηλαντών και Καραϊσκάκη, λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00-15.00, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 28213 41766. Επίσης οι δημότες μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δ/νση: politis@chania.gr

 

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Δράση Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης της Απασχόλησης

(1/1/2012-31/7/2012)

Α/Α

Πρόγραμμα/Δράση

Αριθμός Εξυπηρ. Πολιτών

Ενέργειες

1

Πρόγραμμα «Εκτέλεσης

 έργων με αυτεπιστασία»

412

Πληροφόρηση/Υποστήριξη στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων/Ενημέρωση Αποτελεσμάτων

2

Επιδοτούμενο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ)»

114

Πληροφόρηση/Υποστήριξη στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων/Ενημέρωση Αποτελεσμάτων

3

Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Χαρακτήρα» για απασχόληση ανέργων

2.300

Πληροφόρηση/Υποστήριξη στη συμπλήρωση των αιτήσεων

4

Εργοδότηση ανέργων στην Κύπρο-Πάφος (σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου)

21

Δημοσιότητα-Πληροφόρηση/Συλλογή βιογραφικών/ Καταγραφή ενδιαφερομένων/Ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικών

ΣΥΝΟΛΟ

2.847

 

 p1